2017

Februari: årsmöte

Tid: Onsdagen den 22 februari, kl.18.30
Plats: ABF Skövde, Gesällgatan 1 (Hallenbergsrondellen, kör in mot Lidl)


Mars: datastuga

Tid: Onsdagen den 29 mars kl.18.30
Plats: ABF Götene, Järnvägsgatan 13, mittemot busshållplatsen


April: friskvård

Tid: Tisdagen den 18 april kl.18.30
Plats:
 ABF Mariestad, Västerlånggatan 1 (hörnet av gamla torget)                    


Maj: talträningsdag och firande av 30-års jubileum! 

Jubileumsprogrammet i pdf

Tid: Lördagen den 13 maj kl.10.00 resp kl 18
Plats: Scandic Billingen, Skövde (mittemot stationen, bäst möjlighet till parkering är vid stationen)


September: besök i Mariestads Domkyrka och stadsvandring i Gamla Stan

Tid: Onsdagen den 20 september kl.18.30
Plats: Samling vid Domkyrkans södra entré (fri parkering längs Prästgårdsgatan eller Kyrkogatan)

Stadsguiden Elisabeth Göthberg visar oss Mariestads Domkyrka, och beskriver dess historia samt Mariestads äldsta tid. (Mariestad grundades år 1583.)

Efteråt tar Elisabeth med oss på stadsvandring i Gamla Stan där hon berättar om de gårdar och gränder m.m. som vi passerar på vår vandring.

De som inte orkar gå med på stadsvandringen kan åka till ABF:s lokaler på Västerlånggatan 1 där Mary fixar med fika till alla deltagare.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF-medlemmar betalar 50 kr (det lönar sig att vara medlem). Fika ingår.

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

Anmälan senast den 15 september till

Mary, 0501-779 68  eller
Anita, 0705-223916


Oktober: ostprovning

Tid: Lördagen den 7 oktober kl.16-18 (obs dag)
Plats: 
Lidköpingsvägen 24, Götene (stort, vitt hus) (Fri parkering bredvid huset)

Välkommen till Bryggeriet i Götene. Här lagras hårdostar från olika ysterier från Sverige, Danmark och Tyskland.

Ostprovningen leds av ostmästare Kjell Åkesson som kommer att berätta om svensk hårdost, svensk ostproduktion och det ges tillfälle att smaka olika ostar för att lära känna olika smakkaraktärer.

Därefter buffé med ost och tillbehör. Meddela ev allergier vid anmälan. (Laktosintolerans brukar fungera bra då all ost är lagrad.) Dricka ingår.

Efter ostprovningen finns möjlighet att handla en bit av din favoritost. Allt betalas till Bryggeriet på plats, kontant, kontokort eller swish.

Ostprovning, mat och dryck kostar 200kr. SSF sponsrar sina medlemmar med 100kr (det lönar sig att vara medlem). Reseersättning utbetalas inte till denna sponsrade träff. Samåk gärna. Begränsat antal platser, först till kvarn.

OBS. Då vi måste vara en grupp på 20 personer, kommer även utomstående att kunna delta om det finns lediga platser. Därför är anmälningstiden kort, så anmäl dig och din familj/dina vänner genast för att få plats, helst innan 29 augusti, dock senast den 16 september till

Anita, 0705-223916 eller
Mary, 0501-779 68


November: friskvård

Tid: Onsdagen den 15 november kl.18.30
Plats: 
ABF Mariestad, Västerlånggatan 1 (hörnet av gamla torget) (Fri parkering efter kl 18 på gatan utanför lokalen och på Gamla Torget)

Birgit Andersson och Lisa Karlsson utbildar oss om nyttan av meditation. Vi får lära oss göra två olika meditationer.

De kommer också att lära oss göra aurarening (aurarening tar bort dålig energi i auran och fyller på med ny). Vi arbetar två och två tillsammans.

Så får vi välja dagens tarotkort med budskap.

Om det hinns med får vi lära oss någon mer friskvårdsövning.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF-medlemmar betalar 50 kr (det lönar sig att vara medlem). Fika ingår.

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

Anmälan senast den 10 november till

Mary, 0501-779 68  eller
Anita, 0705-223916


December: julbord

Tid: Söndagen den 10 december kl.13.00

Plats: Restaurang The View, Nya stadens torg 10, Lidköping (Parkering utanför eller gratis parkering utanför Avonova, vid bron.)

Efter tidigare succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på restaurang The View, vid torget i Lidköping, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela torget. Se www.restaurangtheview.se för mer info om restaurangen.

Julbordet kostar 200kr (ja, du läser rätt, för restaurangen håller ett lågt pris genom att utesluta ett utbrett glögg- och godisbord, men alla övriga ”måsten” finns och smakar fantastiskt). Du som varit medlem mer än i ett år betalar 100kr och barn upp till 5år betalar 25kr och upp till 12år 50kr. Övriga betalar fullpris (det lönar sig att vara medlem). Dryck står du själv för.

Ni som önskar komma och äta julbord anmäler detta till Kerstin Djupström 0510-682 83, 0709 309 383 senast den 2 december.

För att undvika att slippa för mycket kontanter och växel betalar du helst genom att sätta in avgiften på SSFs Plusgirokonto 403 844-4, senast den 2 december, så att kassören kan se att avgiften har kommit in på kontot. Ni som inte har möjlighet att betala på detta sätt kan givetvis betala till kassören på plats.

Anmälan är bindande efter 2 december. Ingen reseersättning utgår till denna sponsrade träff.


ÖVRIGA INBJUDNINGAR

För aktiviteter från Stamningsförbundet, andra stamningsföreningar samt internationella arrangemang, se www.stamning.se

Exempelvis förbundsmöte, medlemskongress, barnläger, familjeläger, ungdomsvecka, ungdomshelger, europeiskt ungdomsläger, nordiska stamningsseminariet, världskongressen, den online internationella stamningskonferensen, allt om den internationella stamningsdagen 22 oktober, mm.

Här följer några:


Nordiska stamningsseminariet

Seminariet kommer att bli 1-3 september 2017 på Lillehammar hotel i Lillehammer, Norge. Huvudgästen är en av världens ledande forskare inom stamning, amerikanaren Barry Guitar, och temat för seminariet är ”Var stolt över din stamning”.

För mer information se www.stamning.se/verksamhet/internationellt/norden/nordiska_17.html


Talträningshelg

Stockholms Stamningsförening planerar eventuellt att anordna en talträningshelg på Tollare folkhögskola. Datum är prel. 21-22 oktober. Hör av dig om du är intresserad till Anita, 0705-223916, så förmedlar hon vidare.


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika. Hör av dig om du är intresserad till Anita 0705-223916, så förmedlar hon kontakt.


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som inkommer under hösten. Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson 0501-779 68 för närmare information och förmedling.


Webbtalträning i grupp eller via Skype

Om någon är intresserad kan vi hålla några webbtalträningstillfällen i höst. Kom med förslag på dag/datum, tid och plats, Götene och/eller Skövde. Den som vill kan också delta enskilt hemifrån via Skype.

För närvarande så tränar intresserade personer från några av Stamningsförbundets föreningar tillsammans på någon onsdag och torsdagskväll ibland kl. 21.00 cirka 30-60 minuter. Har du en egen webbkamera kan du vara med och träna hemifrån.

Hör av dig om du är intresserad till Anita 0705-223916, så förmedlar hon kontakt.


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson. SSF:s övriga verksamhet, styrelse och stamningsnytt m.m. finns på vår hemsida www.ssf.st och på Facebook.


FACEBOOK

Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?

Hoppas vi ses och hörs, i person, mail eller sociala medier!

 

 

Annonser