2019

Höstprogram 2019 (även som pdf)

 • 18/8: Besök och guidning på Rubens maskinhistoriska samlingar, Götene
 • 17/9: Vi lär oss Hot-Stone massage
 • 19/10: Heldag med två föreläsningar av Filip Reineby och Håkan Andersson
 • 1/12: Bowling/Shuffleboard och julbord
 • Övriga inbjudningar

AUGUSTI: MUSEIBESÖK

Rubens Maskinhistoriska Samlingar, Götene
Söndagen den 18 augusti kl 14.00
Gamla E20 mellan Götene och Lundsbrunn

Rubens Maskinhistoriska Samlingar är en omfattande samling gamla intressanta maskiner. Samlingarna består till huvuddelen av kraftproducerande maskiner av typen ångmaskiner eller explosionsmotorer av olika slag. Därtill har anslutits kompletterande arbetsmaskiner och arbetsfordon. Veterantraktorer och olika vägmaskiner. En rad olika typer av arbetsmaskiner och redskap är andra delar som breddar och kompletterar denna Skandinaviens kanske största samling av maskinhistoria. Samlingarnas innehåll har sin tyngd förlagd på tidsperioden 1860-1950. Rubens har även en omfattande försäljning av allt kring veterantraktorer, motorer och ångmaskiner, såsom böcker, modeller, dekaler, broscher, nyckelringar, sy-på märken, emaljerade skyltar, posters, vykort och kopior på ett stort antal instruktionsböcker.

Vi kommer att få guidning och se olika maskiner i arbete, så ta på dig oömma kläder som tål stänk. Du tar med egen fika. Grill finns för den som vill grilla. OBS endast utedass. 😊

SSF står för inträde, guidning och visning för dig som är medlem. Icke medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att bli medlem). Reseersättning utbetalas med 18 kr/mil om du är medlem i SSF, bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

Anmälan till Anita senast den 15 augusti på telefon 0705-223916 eller mail. Mer om Rubens: se rubens.se  eller på Facebook .


SEPTEMBER: VI LÄR OSS HOT-STONE MASSAGE

Tisdagen den 17 september kl 18.30
Kopparsalongen, Stenportsgatan 6, Lidköping
(du kan parkera vid Folkets Hus som ligger i korsningen Stenportsgatan och Silversköldsgatan, dvs vid De la Gardieskolan, eller vid Rörstrands)

Kerstin Djupström inbjuder till en nyttig och hälsosam kväll för kvinnor och män. Hot-Stone massage bygger på orientalisk filosofi och går tillbaka mer än 3000 år sedan då denna massagemetod användes i det antika Kina och Indien. Metoden härstammar från den kinesiska medicinen och den japanska massagen. Hot-Stone massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma, lena lavastenar tillsammans med väldoftande aroma-oljor.

Ikväll lär vi oss att ge och få Hot-Stone massage på nacke, axlar och armar. Vi lär oss att masserar varandra och är tre vid varje massagebänk. (En ligger och två masserar, så byts vi om.)  OBS, med kläder på, så ta med ett linne eller t-shirt.

Massagekostnad 150 kr per person. SSF rabatterar kostnaden. Som medlem betalar du bara 100 kr. Icke-medlemmar betalar fullpris. (Det lönar sig att vara medlem!). Alla bjuds på fika. (Uppge ev allergier.) Reseersättning utbetalas med 18 kr/mil om du är medlem, bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

OBS! Max 12 personer kan delta, så först till kvarn anmälan gäller!!

Anmälan till Kerstin senast den 10 september på telefon 070-930 93 83
eller 0510-682 83, eller mail .


OKTOBER: MÅ-BRA DAG MED TVÅ FÖRELÄSNINGAR

-Filip Reineby, stammande retoriker, och
Håkan Andersson, den mycket omtyckta psykiatrikern och föreläsaren

Lördagen den 19 oktober kl 10.00-ca 16.00
Scandic Billingen, Skövde (mittemot stationen)
(bäst möjlighet till parkering är vid stationen)

Filip Reineby är dalmasen som vågade trotsa sin stamning för att bevisa att vem som helst, trots motgång, rädsla och utmaningar, kan bli en briljant talare och bemästra sin kommunikativa förmåga. I sina föreläsningar kombinerar han erfarenheterna av sin stamning med retoriska kunskaper och hittills inspirerat tusentals. Filip anlitas av skolor, föreningar och företag som föreläsare, coach, inspiratör och moderator. Mer om Filip på www.filipreineby.se .

Håkan Andersson, den mycket omtyckta och anlitade psykiatrikern och föreläsaren från Broddetorp, även känd som radiodoktor i P4 Skaraborg, får folk att lyssna och le när han delar med sig av sin livsfilosofi. Han kommer bland annat att prata om utanförskap och mobbning, att hitta sin inre kraft, våga använda sin röst och släppa på talspänningarna, samt hjälper oss att förstå hur vår hjärna fungerar vid olika sinnesstämningar, för att kunna ”tänka om”. Som vanligt blandat med ett stort knippe humor, värme och kunskap.

Programmet:
10.00 – 10.15 Välkommen
10.00 – 12.00 Filip Reineby, föreläsning och diskussion
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 14.00 Håkan Andersson, föreläsning
14.00 – 14.30 Fika
14.30 – 15.30 Håkan fortsätter
15.30 – 16.00 Diskussioner och avslutning

Kostnader:

 • FÖREDRAGEN ÄR KOSTNADSFRIA FÖR ALLA OCH SSF BJUDER PÅ EFTERMIDDAGSFIKA.
 • SSF bjuder medlemmar på lunch kl. 12. Icke medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att vara medlem), som ska vara betald senast 16 oktober till PG 403844-4.
 • Då hela arrangemanget är sponsrat av SSF utgår ingen reseersättning.

Bindande anmälan senast den 11 oktober till Anita på mail eller 0705-223916, eller till Mary på mail eller 0501-779 68

Vid anmälningen behöver vi veta följande:

 • namn
 • medlem eller inte
 • önskar lunch eller inte (meddela ev allergier)
 • vill du äta middag och/eller sova på hotellet kan du själv boka och är på egen bekostnad

Välkomna till en lärorik dag!

EVENEMANGET REKOMMENDERAS VARMT FÖR PERSONER SOM STAMMAR, LOGOPEDER OCH ANDRA BEHANDLARE, SKOLPERSONAL, OCH ANHÖRIGA, samt övriga med intresse för stamning.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!


DECEMBER: JULBORD (MED BOWLING / SHUFFLEBOARD)

Söndagen den 1 december kl 14.00 (resp kl 12)
Restaurang The View, Nya stadens torg 10, Lidköping
Betalparkering utanför eller gratis parkering vid Rörstrand.

Efter tidigare succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på restaurang The View, vid torget i Lidköping, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela torget. .

Nytt för i år: för att bli hungrig samlas vi som vill spela bowling eller shuffleboardLidköpings bowlinghall, Kinnegatan 15 i Lidköping kl 12. Då föreningen sponsrar betalar du som medlem 35kr/pp, icke medlemmar betalar 85kr.

Julbordet på The View startar kl 14 och kostar 275kr (restaurangen håller ett lågt pris genom att utesluta ett glöggbord, men alla övriga ”måsten”, inkl ett litet godisbord, finns och smakar fantastiskt). Du som varit medlem i mer än ett år betalar 150kr och barn upp till 5år betalar 25kr och upp till 12år 50kr. Övriga betalar fullpris (det lönar sig att vara medlem). Kostnad för dryck står du själv för.

Anmälan senast den 21 november till Kerstin Djupström
Tel: 0510-682 83, 0709-309383 eller mail. Uppge om du vill spela bowling eller shuffleboard, eller om du bara vill äta julbord.

För att kassören slipper handskas med kontanter på plats betalar du helst genom att sätta in avgiften på SSFs Plusgirokonto 403 844-4, senast den 21 november. Uppge vad och vem betalningen gäller. Anmälan är bindande. Ingen reseersättning utgår till denna sponsrade träff.


 

Vårprogram 2019

 • 20/2: Årsmöte
 • 20/3: Prova på glasfusing
 • 24/4: Friskvård
 • 19/5: Vårutflykt till Lugnås Kvarnstensgruvan
 • Övriga inbjudningar

FEBRUARI: ÅRSMÖTE

Onsdag den 20 februari 2019 kl.18.30
ABF:s lokaler, Västerlånggatan 1, Mariestad

MARS: PROVA PÅ GLASFUSING

Onsdagen den 20 mars kl.18.30
ABF, Fabriksgatan 4 Entré 2 (gamla Rörstrand), Lidköping

APRIL: FRISKVÅRD (meditation, målning, fotbad, avslappning)

Onsdagen 24 april kl 18.00
ABF Mariestad, Västerlånggatan 1 (hörnet av gamla torget)

MAJ: VÅRUTFLYKT TILL LUGNÅS KVARNSTENSGRUVAN

Söndagen den 19 maj kl. 14.00
Lugnås Stora Myren

 

ÖVRIGA INBJUDNINGAR

Vår barnläger, familjeläger, ungdomsläger, ungdomshelger, europeiskt ungdomsläger, världskongressen, mm se Stamningsförbundets hemsida

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). J SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning  (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag.

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in under våren.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 0501-779 68 eller via mail till Mary  Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika. Hör av dig till oss om du är intresserad.

Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?

Under 2009 startade SSF webbtalträning som ett ”pilotprojekt”.
Webbtalträningen blev uppskattad och arrangerades även under 2010.
De senaste åren hölls ingen webbtalträning i grupp, men istället erbjöds och deltog medlemmar på TALAhelger och via Skype. Den som vill kan också delta enskilt hemifrån via Skype. För närvarande så tränar intresserade personer från några av Stamningsförbundets föreningar tillsammans på  torsdagskvällar kl. 21.00 cirka 30-60 minuter. (OBS, det är lite varierande aktivitet just nu.) Talträning kan även ske genom att skicka in dina egna talträningsfilmer till Åke Byström eller till hela talträningsgruppen för diskussion och nya övningar. Hör av dig till oss om du är intresserad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s