2019

Vårprogram 2019

  • 20/2: Årsmöte
  • 20/3: Prova på glasfusing
  • 24/4: Friskvård
  • 19/5: Vårutflykt till Lugnås Kvarnstensgruvan
  • Övriga inbjudningar

FEBRUARI: ÅRSMÖTE

Onsdag den 20 februari 2019 kl.18.30
ABF:s lokaler, Västerlånggatan 1, Mariestad
(fri parkering utanför eller på Gamla torget efter kl. 18)

Du kommer väl och väljer uppdragstagare för mandatperioden och tycker till om förslagen på vårprogram och verksamheten i övrigt. Vi berättar om vilka vi är och vad vi gör, om Stamningsförbundets barn- och ungdomsläger samt annat som planeras under 2019. Du bjuds på fika och på gemytligt sällskap, samt bild- eller filmvisning.
(Är du diabetiker eller allergisk mot något så meddela oss.)

Anmälan senast den 15 februari till:
Mary Johansson, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

Reseersättning utgår med 18 kr/mil (för resor som överstiger 1 mil)
till våra medlemmar inom Skaraborg.
VÄLKOMMEN!

MARS: PROVA PÅ GLASFUSING

Onsdagen den 20 mars kl.18.30
ABF, Fabriksgatan 4 Entré 2 (gamla Rörstrand), Lidköping

Glasfusing är en teknik för att tillverka smycken av glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Det är just det glasfusing handlar om – kantiga, hårda och färgade glas som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. Med hjälp av en micro och en hotpot så kan man skapa underbara skapelser väldigt snabbt och enkelt. Även en nybörjare får fram härligt vackra skapelser. Obs!! Beroendeframkallande! 😊 Du behöver inte ha med dig något. ABF förser oss med material, mikrougn och specialverktyg.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspriset på 200kr (det lönar sig att vara medlem), material ingår. Vi bjuder på fika. Reseersättning utbetalas inte till denna sponsrade träff. Samåk gärna.

OBS, vi måste bli minst 6 deltagare och kan bli max 10 deltagare, så anmäl dig genast, dock senast den 13 mars, till Anita 

APRIL: FRISKVÅRD

Onsdagen 24 april kl 18.00
ABF Mariestad, Västerlånggatan 1 (hörnet av gamla torget)
Fri parkering efter kl 18 på gatan utanför lokalen och på Gamla Torget

Birgit och Lisa ger oss en skön friskvårdskväll. Vi får ta del av en meditation som var och en sedan förvandlar till en fantasimålning. Efter fikat stoppar vi ner våra fötter i baljor och får ett varmt och skönt fotbad med något härligt medel i och njuter under tiden som Birgit och Lisa får oss att slappna av. Så ta på dig mjuka, stretchiga kläder. Helt enkelt en underbar kväll för kropp och själ, för kvinnor och för män, vuxna och barn, sjuka och friska.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att vara medlem). Vi bjuder på fika. Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

Anmälan senast den 17 april till Mary, 0501-779 68,

MAJ: VÅRUTFLYKT TILL LUGNÅS KVARNSTENSGRUVAN

Söndagen den 19 maj kl. 14.00
Lugnås Stora Myren
Minnesfjället ligger mitt mellan E20 och väg 26 cirka 13 km från Mariestad och nära Lugnås kyrka. Parkeringen finns på GPS-koordinaterna N 58,6255 E 13,7324
eller Google Earth 58,6250951569, 13,7324531327

Här har kvarnstenar varit ett begrepp under 800 år och muntlig tradition berättar att tillverkningen startades av munkar från Cistercienserorden som kom hit 1147. Produktionen fortsatte sedan fram till 1919 och idag kan du besöka en av de sista gruvorna, olika dagbrott samt vårt museum.

Vi samlas kl 14 vid ingången och inväntar den guidade turen som startar kl. 14.15. (Passa gärna på att ta en promenad och njut av det vackert blommande naturområdet.) Fika kan var och en ta med själv eller köpa enklare fika på plats.

Parkering finns (se kartan på http://qvarnstensgruvan.se). Den som är rörelsehindrad kan köra bilen ända fram till handikapparkeringen, men slå en signal så öppnas bommen.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspris på 80kr (det lönar sig att vara medlem). Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.

Anmälan senast den 10 maj till Kerstin på 0510-682 83, 0709 309 383

ÖVRIGA INBJUDNINGAR

Vår barnläger, familjeläger, ungdomsläger, ungdomshelger, europeiskt ungdomsläger, världskongressen, mm se Stamningsförbundets hemsida

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). J SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning  (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag.

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in under våren.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 0501-779 68 eller via mail till Mary  Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika. Hör av dig till oss om du är intresserad.

Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?

Under 2009 startade SSF webbtalträning som ett ”pilotprojekt”.
Webbtalträningen blev uppskattad och arrangerades även under 2010.
De senaste åren hölls ingen webbtalträning i grupp, men istället erbjöds och deltog medlemmar på TALAhelger och via Skype. Den som vill kan också delta enskilt hemifrån via Skype. För närvarande så tränar intresserade personer från några av Stamningsförbundets föreningar tillsammans på  torsdagskvällar kl. 21.00 cirka 30-60 minuter. (OBS, det är lite varierande aktivitet just nu.) Talträning kan även ske genom att skicka in dina egna talträningsfilmer till Åke Byström eller till hela talträningsgruppen för diskussion och nya övningar. Hör av dig till oss om du är intresserad.

Detta planerar vi under hösten 2019

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s