2020

Detta planeras under 2020. (Kortvariant i pdf.)


Mars: Blomsterkväll
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021


April: Besök på F7 Såtenäs
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021


Maj: Krokens alpacka
INSTÄLLD pga covid-19

upp

September: Att träffas online

När: Onsdagen den 30 september kl 18.00
Var: Vi ses online via din dator, surfplatta eller mobil

Pandemin har medfört risker att träffas fysiskt, men med dagens tekniska utveckling har möjligheterna att träffas online gjort att många just ses oftare än förut! Elever möter lärarna via datorn, de som kan jobbar online hemifrån, kompisgäng och styrelser chattar online, farfar träffar barnbarnen och mamma chattar med dottern som är på jordenruntresa. Dessutom sker många möten, kulturella evenemang, spännande utbildningar och utställningar via videolänk.

Den 24 oktober anordnar vi ett heldagsseminarium med fantastiska föreläsare. Om vi inte kan genomföra föreläsningarna på plats, så kommer den att genomföras online via videoplattformen Zoom. Och det vill du inte gå miste om! Därför erbjuder vi en online träff där du får veta mer om de olika varianterna (Zoom/Teams/Meet, Whatsapp, Messenger, Skype, Hangout, Facetime mm), och vi tittar på de viktigaste funktionerna för att kunna delta i online sammankomster, föreläsningar och evenemang. Du kanske vill ”zooma” med dina vänner sen! 😊

”Jag kan inte sånt”, ”Jag är för gammal” och ”Jag behöver inte dessa nymodigheter” är vanliga ord bland dem som inte har testat tidigare. Men då går du miste om så mycket gemenskap, och annat roligt och spännande! Just för er i riskgruppen är detta ett lysande sätt att bryta isoleringen och vara med där allt händer just nu: online.

Så därför erbjuder vi inte bara denna online utbildning, utan även utbildning inför utbildningen. 😊 Alla som anmäler sig och som vill ha hjälp får i förväg en tydlig beskrivning vad som krävs (dator med ljud eller headset, en surfplatta eller en mobil/smartphone), hur man gör för att vara med, samt får ringa Anita för att tillsammans få igång programmet Zoom.

Alla deltagare till denna online träff får en länk under onsdagen som ni bara kan klicka på (inloggning behövs ej) för att komma till chatrummet. Kom gärna in i chatrummet omkring 17.45 så att vi kan kolla att allting fungerar som det ska innan vi börjar kl 18.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att vara medlem). Vi tar en kaffepaus halvvägs så alla kan ta fram eget fika, som vi dricker tillsammans, online. 😊

Anmälan senast 27 september till Mary på 0501-779 68.

upp


Oktober: heldags stamningsseminarium online

(även som pdf och flygblad)

Online seminarium med föreläsningar av två av landets främsta stamningslogopeder

När: Lördagen den 24e oktober kl 10.00-ca 16.00
Var: Online via Zoom

Programmet:
10.00 – 10.15 Välkommen 
10.00 – 12.00 Siri de Geer, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
12.00 – 13.00 Lunch (för den som deltar från hotellet)
13.00 – 15.00 Ineke Samson, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
15.00 Fika (för den som deltar från hotellet) och eftersnack

Föreläsningarna kan följas via videokonferensprogrammet Zoom och är kostnadsfria. Är du osäker över programmet, kontakta oss i god tid innan föreläsningarna, så lotsar vi dig igenom programmet.

* Du som vill vara med hemifrån får en länk via mail (glöm inte att uppge din mailadress vid anmälan).
* Du som hellre vill se på online föreläsningarna tillsammans får möjlighet att komma till Scandic Billingen i Skövde. Du som är medlem och som föredrar att komma till hotellet bjuds på lunch och fika. Icke-medlemmar betalar 100kr som ska vara betald senast 9 oktober till vårt PG nr 403844-4. (Vill du hellre betala med Swish, hör av dig.).

Bindande anmälan för dig som kommer till hotellet senast den 9 oktober, övriga senast 22 oktober, till Mary, 0501-779 68

Vid anmälan behöver vi veta följande:
* namn,
* medlem eller inte,
* epostadress samt mobilnummer
* deltar hemifrån eller kommer till hotellet
* om du kommer till hotellet: önskar lunch och/eller fika (meddela ev allergier) eller ej
OBS Vid sen avbokning faktureras kostnader för lunch, oavsett medlemskap!

Välkomna till en lärorik dag!
EVENEMANGET REKOMMENDERAS VARMT FÖR PERSONER SOM STAMMAR, LOGOPEDER OCH ANDRA BEHANDLARE, SKOLPERSONAL, ANHÖRIGA, samt övriga med intresse för stamning.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

upp


November: prova på glasfusing

När: Onsdagen den 18 november kl.18.30
Var: Fabriksgatan 4 entré 5 ABFs keramikverkstad, Lidköping

Glasfusing är en teknik för att tillverka smycken av glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Det är just det glasfusing handlar om – kantiga, hårda och färgade glas som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. Med hjälp av en micro och en hotpot så kan man skapa underbara skapelser väldigt snabbt och enkelt, men med en riktig brännarugn kan man göra större konstverk. Även en nybörjare får fram härligt vackra skapelser. Obs!! Beroendeframkallande! 😊

Vi har tidigare lärt oss hur man gör smycken. Denna gång får vi prova att skära och lägga ihop glasbitar till skålar och dekorationer. Du behöver inte ha med dig något. ABF förser oss med material, ugn och specialverktyg.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspriset på 250kr (det lönar sig att vara medlem), material ingår. Vi bjuder på fika. Reseersättning utbetalas inte till denna sponsrade träff. Samåk gärna.

OBS, vi måste bli minst 6 deltagare och kan bli max 8 deltagare, så anmäl dig genast, dock senast den 10 november, till Anita, 0705-223916.

(Med reservation för eventuella restriktioner vad gäller covid-19. Om inte denna träff kan genomföras, kommer vi att anordna en annan (fysisk eller online) aktivitet.)

upp


December: Julbord med bowling/shuffleboard

När: Söndagen den 29 nov alt 6 december kl 14.00 (resp kl 12), vi återkommer med datum och tid till alla som prel. anmäler sig

Var: Restaurang The View, Nya stadens torg 10, Lidköping
Betalparkering utanför eller gratis parkering vid Rörstrand.

Efter tidigare succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på restaurang The View, vid torget i Lidköping, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela torget.

För att bli hungrig samlas vi som vill spela bowling eller shuffleboardLidköpings bowlinghall, Kinnegatan 15 i Lidköping kl 12. Då föreningen sponsrar betalar du som medlem 35kr/pp, icke medlemmar betalar 85kr.

Julbordet på The View startar kl 14 och kostar 275kr (restaurangen håller ett lågt pris genom att utesluta ett glöggbord, men alla övriga ”måsten”, inkl ett litet godisbord, finns och smakar fantastiskt). Du som varit medlem i mer än ett år betalar 150kr och barn upp till 5år betalar 25kr och upp till 12år 50kr. Övriga betalar fullpris (det lönar sig att vara medlem). Kostnad för dryck står du själv för.

Anmälan senast den 21 november till Kerstin Djupström, 0510-682 83, 0709-309383 (ring eller sms). Uppge om du vill spela bowling eller shuffleboard, eller om du bara vill äta julbord.

För att kassören slipper handskas med kontanter på plats betalar du helst genom att sätta in avgiften på SSFs Plusgirokonto 403 844-4, senast den 21 november. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller.

Anmälan är bindande efter 21 november. Ingen reseersättning utgår till denna sponsrade träff.

(Denna aktivitet är inte helt säkert ännu, med tanke på eventuella restriktioner eller ändringar på grund av covid-19, men om så behövs försöker vi att ställa om istället för att ställa in, även här. 😊)                 

Hela höstprogrammet finns här (pdf)                                                                 

upp          


Stamningsförbundet bjuder in till:
Barnläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Mer info på stamning.se/barnlager/


Stamningsförbundet bjuder in till:
Familjeläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Mer info på stamning.se/familjelager/


Stamningsförbundet bjuder in till:
Härnösandsvecka för ungdomar
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.)


Nordiska stamningsseminarium
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet 3-5 september 2021 på hotell Scandic Ariadne i Stockholm. Programmet kommer att innehålla en blandning av föreläsningar med Dr Per Alm (om hjärnforskning), Ineke Samson (om stamning hos kvinnor) och Andrea Stéen (#Projektprata), workshops, och kulturella och sociala aktiviteter. SSF sponsrar max 15 personer, som har varit SSF medlem i minst 2 år, bor i Skaraborg och som deltar i (hela) seminariet, med halva avgiften, dvs 1250kr, mot uppvisning av kvitto/inbetalning. Språket är engelska. Kontakta info@ssf.st eller 0705223916 i förväg. För program, anmälningstiden och avgifter se www.stamning.se/nordic2020 .

upp


Övrigt

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). J SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st

upp


Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till info@ssf.st eller 070-5223916 .

upp


SSF, och en del andra lokalföreningar, anordnar ibland talträningsdagar och -helger. Under 2009 startade SSF även online talträning via Skype, tillsammans med TALAkademin, som ett pilotprojekt. Då sammankomster har blivit mer interaktiva har även andra former utvecklats, t ex via sociala medier och Zoom, där man hade regelbundna talträningstillfällen (tyvärr lite låg aktivitet för närvarande). Även Stamningsförbundet har ibland ”stamningsfika online”, där man bara kan prata en stund, eller, om intresse finns, även kan talträna. Talträning kan även ske genom att skicka in dina egna talträningsfilmer till Åke Byström eller till hela talträningsgruppen för diskussion och nya övningar. Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st.

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.
Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st eller 070-5223916

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Förbundsnytt

Tidningen KommUNIKation har under 2019 gått över till ett digitalt Nyhetsblad. Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, läsa den online eller skriva ut. Det innebär även att SSFs högsta medlemsavgift på 180kr, där papperstidningen ingick, inte längre kommer att finnas. Övriga avgifter för 2020 är oförändrade, 100kr för full medlem och 50kr för familjemedlem. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2020.)

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s