2020

Detta planeras under 2020. (Kortvariant i pdf.)


Mars: Blomsterkväll
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021


April: Besök på F7 Såtenäs
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021


Maj: Krokens alpacka
INSTÄLLD pga covid-19

upp

September: Att träffas online

När: Onsdagen den 30 september kl 18.00
Var: Vi ses online via din dator, surfplatta eller mobil

upp


Oktober: heldags stamningsseminarium online

(även som pdf och flygblad)

Online seminarium med föreläsningar av två av landets främsta stamningslogopeder

När: Lördagen den 24e oktober kl 10.00-ca 16.00
Var: Online via Zoom

upp


December: teprovning online

När: Söndagen den 6 december kl 10.30
Var: Online via Zoom

Välkommen på teprovning – för sinne och smak – och upptäck teets fantastiska värld

Efter att alla kommit in i det digitala Zoom rummet kommer vi först att se bilder och vi kommer få veta en hel del om te – skillnader, hur man bereder, hälsoeffekter mm. Du får svar på frågor som:

  • Vad är det för skillnad på grönt och svart te?
  • Hur kokar man te?
  • Är det nyttigt att dricka te?

Efter det kommer vi, under instruktion från företaget Parment, få brygga te från en av Sveriges mest välrenommerade butiker ”In the Mood for Tea”, och provsmaka 6 olika tesorter, som skickas hem till dig innan provningen. Ha vattenkokaren igång. Alla teer är av hög kvalité och ekologiska.

Det hela beräknas vi kommer att ta 90-120 minuter, beroende på eventuella frågor och diskussioner.

Teprovningen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspriset på 230kr (det lönar sig att vara medlem), te ingår.

Anmäl dig genast, dock senast den 30 november, (så vi hinner skicka ut teproverna till alla) till Anita, 0705-223916.

PS Är du osäker hur du använder Zoom, kontakta Anita så får du en privat genomgång.

upp


December: lekfull julfika online

När: Måndagen den 14 december kl 18.30
Var: Online via Zoom

I dessa tider är det ännu mer viktigt att träffas, även om det får bli online, i väntan på att vi alla får krama varandra igen.

Istället för julbord bjuder vi på online julfika! Vi samlas i det digitala Zoom rummet och fikar tillsammans. Därefter blir det frågesport och andra roliga lekar. 😉

Du som är medlem bjuds på fika. Dvs du köper egen gofika inför träffen och får 50kr på ditt konto. Icke-medlemmar står för fikat själva.

Anmäl dig genast, dock senast den 13 december till Anita, 0705-223916.
50kr utbetalas efter träffen, så glöm inte att uppge ditt kontonummer. (Vill du hellre ha via swish, uppge ditt telefonnummer.)

PS Är du osäker hur du använder Zoom, kontakta Anita så får du en privat genomgång.

Är du inte medlem? För så lite som 100 kr (50kr för familjemedlem) får du inte bara alla medlemsförmåner som medlemskapet i SSF erbjuder, utan du får även delta i Stamningsförbundets aktiviteter, samtidigt som du stödjer vår viktiga verksamhet. Värvar du en ny medlem får du en Trisslott och kan bli miljonär! Nya medlemmar som tillkommer under nov-dec 2020 är automatiskt medlem även för 2021, utan extra medlemsavgift. Bara vinn-vinn alltså. 😉

Har du tips på våraktiviteter, på plats eller online, hör gärna av dig redan. 

Hela höstprogrammet finns här (pdf)  

Nov-dec programmet finns här (pdf)       

 (Även Stamningsförbundet och dess lokalföreningar har olika Zoom-fika. Följ Stamningsförbundet på Facebook och håll koll på förbundets kalendarium.)                                                      

upp          


Stamningsförbundet bjuder in till:
Barnläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Mer info på stamning.se/barnlager/


Stamningsförbundet bjuder in till:
Familjeläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Mer info på stamning.se/familjelager/


Stamningsförbundet bjuder in till:
Härnösandsvecka för ungdomar
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.)


Nordiska stamningsseminarium
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i 2021

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet 3-5 september 2021 på hotell Scandic Ariadne i Stockholm. Programmet kommer att innehålla en blandning av föreläsningar med Dr Per Alm (om hjärnforskning), Ineke Samson (om stamning hos kvinnor) och Andrea Stéen (#Projektprata), workshops, och kulturella och sociala aktiviteter. SSF sponsrar max 15 personer, som har varit SSF medlem i minst 2 år, bor i Skaraborg och som deltar i (hela) seminariet, med halva avgiften, dvs 1250kr, mot uppvisning av kvitto/inbetalning. Språket är engelska. Kontakta info@ssf.st eller 0705223916 i förväg. För program, anmälningstiden och avgifter se www.stamning.se/nordic2020 .

upp


Övrigt

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). J SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st

upp


Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till info@ssf.st eller 070-5223916 .

upp


SSF, och en del andra lokalföreningar, anordnar ibland talträningsdagar och -helger. Under 2009 startade SSF även online talträning via Skype, tillsammans med TALAkademin, som ett pilotprojekt. Då sammankomster har blivit mer interaktiva har även andra former utvecklats, t ex via sociala medier och Zoom, där man hade regelbundna talträningstillfällen (tyvärr lite låg aktivitet för närvarande). Även Stamningsförbundet har ibland ”stamningsfika online”, där man bara kan prata en stund, eller, om intresse finns, även kan talträna. Talträning kan även ske genom att skicka in dina egna talträningsfilmer till Åke Byström eller till hela talträningsgruppen för diskussion och nya övningar. Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st.

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.
Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika (på plats eller online). Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st eller 070-5223916

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Förbundsnytt

Tidningen KommUNIKation har under 2019 gått över till ett digitalt Nyhetsblad. Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, läsa den online eller skriva ut. Det innebär även att SSFs högsta medlemsavgift på 180kr, där papperstidningen ingick, inte längre kommer att finnas. Övriga avgifter för 2020 är oförändrade, 100kr för full medlem och 50kr för familjemedlem. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2020.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s