2020

.

Detta planeras under våren 2020. (Kortvariant i pdf.)

 • Februari: Årsmöte
 • Mars: Blomsterkväll INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer nästa år
 • April: Besök F7 Såtenäs INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer i höst
 • Maj: Besök på Krokens alpacka INSTÄLLD pga Covid-19
 • Stamningsförbundet: barnläger INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer senare
 • Stamningsförbundet: familjeläger INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer nästa år
 • Stamningsförbundet: Härnösandsveckan (ungdomsvecka) INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer nästa år
 • Nordiska stamningsseminarium, INSTÄLLD pga Covid-19, återkommer nästa år
 • Övrigt
 • Till hösten, omkring den internationella stamningsdagen 22 oktober planeras ännu en heldag i stamningens tecken. Mer information följer. Har du förslag på en aktivitet eller resa som du vill göra, har du tips på föreläsare, vill du hålla i en träff och dela med oss av din kunskap, hör av dig.
 • Du vet väl om att vi kommer ut och informerar om stamning om ni så önskar?

Mars: Blomsterkväll
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer nästa år

När: Tisdagen den 24 mars kl.18.30
Var: ABF Mariestad, Västerlånggatan 1 (hörnet vid gamla torget)
(fri parkering utanför eller på Gamla torget efter kl. 18)

Monica Käll lär oss tillverka ett snittbloms-arrangemang med vårblommor. Var och en tar med sin egen kruka som är cirka 20- 25 cm i diameter. Monica tar med blommor och material.

Vi hinner göra en påskkrans till dörren också. Monica tar med ris och material. Var och en tar med eget pynt att pryda sin påskkrans med.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Material och fika ingår (uppge ev allergier). Icke SSF-medlemmar betalar 100 kr (det lönar sig att vara medlem).

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Anmälan senast den 18 mars till Mary, 0501-779 68, 076-1177968, eller mail till marybjohansson@gmail.com .

upp


April: Besök på F7 Såtenäs
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer i höst

När: Onsdagen 15 april kl 18.00
Var: Gods- och vaktlokalen, Skaraborgs Flygflottilj, Såtenäsvägen

Vi samlas utanför Flottiljen kl.17.45 för att tas emot av major Håkan Brandt.

Vi kommer att få en genomgång på Gripencentrum om Flygvapnet, F7, vad vi gör med flygplanen och varför. Vi får uppleva teknikutveckling från Draken till Viggen till dagens Gripen m.m, se en film med Gripenplan och ta en kort promenad till Gripenhangar där vi får se flygplan, beväpning m.m.

Besöket kommer att ta ca 3 timmar och fika serveras med ostfralla och kaffe/te (uppge ev allergier). Notera att svenskt medborgarskap krävs.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att vara medlem).

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Anmälan senast 6 april till Kerstin, 0510-68283, 0709-309383 (ring eller skicka sms), eller maila till kerstin.djupstrom@hotmail.com

upp


Maj: Krokens alpacka
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer nästa år

När: Tisdagen den 5 maj kl. 18.30
Var: Trässberg Kroken 6 Lidköping
krokensalpacka.weebly.com/

Inger eller Krister på Krokens alpacka möter upp utomhus och vi går vi in i hagen till djuren (den som inte vill kan stanna utanför hagen).  Vi får lära oss om alpackans liv och leverne och dess ull. Vi matar djuren och kan ibland komma dem riktigt nära.  

Under tiden som de förbereder och ordnar våffelfika kan vi kika runt på gården och hälsa på deras andra djur eller bara njuta av lugnet. Sedan blir det lyxvåfflor och varm eller kall dryck (uppge ev allergier). Totalt brukar det handla om ca 2- 2,5 tim.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke medlemmar betalar självkostnadspris som är 150 kr (det lönar sig att bli medlem).

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Anmälan senast den 28 april till Anita Blom eller 070-5223916

upp


Stamningsförbundet bjuder in till:
Barnläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer kanske senare i år

20-22 mars på Scandic Västerås.

På programmet står: utflykt, tipspromenad, hemliga gäster m.m. Vi leker med barnen och åker på utflykt, medan föräldrarna träffar andra föräldrar och, tillsammans med logopeder, lär sig mer om stamning och behandlingsformer, samt vad de kan göra för att hjälpa sitt barn i hemmet och skolan. 2500 kr för ett barn + en förälder. I avgiften ingår mat, husrum och en utflykt. Mer info på stamning.se/barnlager/

upp


Stamningsförbundet bjuder in till:
Familjeläger 2020
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer nästa år

31 juli – 3 augusti Visby

Nu planeras ännu ett familjeläger i Visby för familjer med stammande barn i alla åldrar, i första hand en återträff för er som har varit med på tidigare barnläger, men även för nya familjer. På det fullspäckade programmet står bland annat besök till Sveriges största glassbar, bussutflykt, medeltidsmarknaden, lekar, tipspromenad mm. Priset för en vuxen, samt ett stammande barn är 3500kr. Då ingår kost, logi, samt aktiviteter och utflykten. För övriga familjemedlemmar gäller självkostnadspris. Mer info på stamning.se/familjelager/

upp


Stamningsförbundet bjuder in till:
Härnösandsvecka för ungdomar
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer nästa år

2-8 augusti 2020

Under Härnösandsveckan har du möjlighet att träffa andra som stammar och utbyta erfarenheter och framförallt ha roligt. Under veckan förekommer varierande aktiviteter, allt ifrån sport och lek till att samtala om stamning i grupp, men det finns också mycket tid till att bara träffas och umgås.
Ålder: 13-25 år
Plats: Utviksgården, en lägergård som ligger vid havet utanför Härnösand ca 4 km från Högakustenbron
Kostnad: 2 200 kr (i avgiften ingår mat och husrum)
Antal deltagare: Max 50 (Det brukar vara många så först till kvarn….)
Mer info och anmälan: https://stamning.se/harnosandsveckan-2020/
Sista anmälningsdag 15 april! OBS! Anmälan efter den 15 april tas emot i mån av plats men då till en högre avgift.

(Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.)

upp


Nordiska stamningsseminarium
INSTÄLLD pga covid-19, återkommer nästa år

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet 4-6 september 2020 på hotell Scandic Ariadne i Stockholm. Programmet kommer att innehålla en blandning av föreläsningar med Dr Per Alm (om hjärnforskning), Ineke Samson (om stamning hos kvinnor) och Andrea Stéen (#Projektprata), workshops, och kulturella och sociala aktiviteter. SSF sponsrar max 15 personer, som har varit SSF medlem i minst 2 år, bor i Skaraborg och som deltar i (hela) seminariet, med halva avgiften, dvs 1250kr, mot uppvisning av kvitto/inbetalning. Språket är engelska. Kontakta info@ssf.st eller 0705223916 i förväg. För program, anmälningstiden och avgifter se www.stamning.se/nordic2020 .

upp


Övrigt

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning  (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 070-5223916.

upp


Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till info@ssf.st eller 070-5223916 .

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.
Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st eller 070-5223916

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Förbundsnytt

 1. Tidningen KommUNIKation har under 2019 gått över till ett digitalt Nyhetsblad. Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, läsa den online via online eller skriva ut. Det innebär även att SSFs högsta medlemsavgift på 180kr, där papperstidningen ingick, inte längre kommer att finnas. Övriga avgifter för 2020 är oförändrade, 100kr för full medlem och 50kr för familjemedlem. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.
 2. Förbundets hemsida stamning.se har fått ett nytt ansikte. Ta gärna en titt på den.   

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2020.)

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

 • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
 • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
 • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s