2021

Detta planeras under 2021.


MARS: Vårfika med frågesport (online)

När: Onsdagen den 17 mars kl 18.30
Var: Online via Zoom

upp


APRIL: Teprovning (online)

När: Tisdagen den 6 april kl 19.00
Var: Online via Zoom

upp


MAJ: Frågesport

När: Onsdagen den 19 maj kl. 18.30
Var: Online via Zoom

Då det dröjer med att alla är vaccinerade, och med fint vårväder så det inte finns så många blommor att pynta med ännu, flyttar vi blomsterkvällen till augusti och anordnar istället ännu en frågesport kväll.

Vi samlas i det digitala Zoom rummet för en rafflande frågesport.

Du som är medlem och som deltagit i frågesporten bjuds på en dubbeltriss, med chansen att bli miljonär! Icke-medlemmar är välkomna, men får köpa sin egen lott. 😉

Anmäl dig genast, dock senast den 18 maj till
SSF, 0705 – 223916, info@ssf.st, eller
Mary,  0501-779 68, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com .

Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så ger Anita dig en privat genomgång. Vi lovar att du klarar det. 😊

Har du tips på aktiviteter till hösten, på plats eller online, hör gärna av dig. Alla förslag välkomnas.

upp


Barnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705223916.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2021

Tyvärr så ligger Stamningsförbundets barnläger på is så länge pandemin pågår. Men det anordnas online träffar för barn. Håll utkik på stamning.se/barnlager/ och på förbundets sociala medier.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Familjeläger 2021

Nu planeras ännu ett familjeläger i Visby 6-9 augusti för familjer med stammande barn i alla åldrar, i första hand en återträff för er som har varit med på tidigare barnläger, men även för nya familjer. På det fullspäckade programmet står bland annat besök till Sveriges största glassbar, bussutflykt, medeltidsmarknaden, lekar, tipspromenad mm. Priset för en vuxen, samt ett stammande barn är 3400kr. Då ingår kost, logi, samt aktiviteter och utflykten. För övriga familjemedlemmar gäller självkostnadspris. Mer info på stamning.se/familjelager/ Läs gärna rapporterna från tidigare år, finns att läsa på Stamningsförbundets hemsida stamning.se. Förbundet hoppas även att Härnösandslägret för ungdomar kan genomföras. OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter
Läs gärna rapporterna från tidigare år, finns att läsa på Stamningsförbundets hemsida  stamning.se 

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Härnösandsveckan för ungdomar som stammar, 8-14 augusti 2021

Under Härnösandsveckan har du möjlighet att träffa andra som stammar och utbyta erfarenheter och framförallt ha roligt. Under veckan förekommer varierande aktiviteter, allt ifrån sport och lek till att samtala om stamning i grupp, men det finns också mycket tid till att bara träffas och umgås. Kursen arrangeras av Stamningsförbundet i samarbete med Härnösands folkhögskola. Verksamheten startade år 2000 och har sedan dess varit återkommande varje år. Ledargruppen består av logopeder som arbetar med stamning, dramapedagoger, vuxna som själva stammar samt ungdomsledare som tidigare varit deltagare.

Ålder: 13-25 år
Plats: Utviksgården, en lägergård som ligger vid havet utanför Härnösand ca 4 km från Högakustenbron
Kostnad: 2 400 kr (i avgiften ingår mat och husrum)
Antal deltagare: Max 40 (Det brukar vara många så först till kvarn….)
Anmälan: Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret via denna länk: https://forms.gle/QYUesfUcAqCS1H5V8
Vid frågor kontakta Emelie Carlstedt per telefon 076-845 04 54 eller e-post: stamningslager@gmail.com
Sista anmälningsdag 15 april! OBS! Anmälan efter den 15 april tas emot i mån av plats men då till en högre avgift.

OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter

Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.)

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Ungdomshelger

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Europeiskt ungdomsläger

Välkommen till Nederländerna 18 augusti 2021

Stamningsförbundet var medsökande till ett europeiskt ungdomsläger i 2020, men pga pandemin fick lägret skjutas upp till 2021. Lägret hoppas kunna genomföras i Lemele, i östra Nederländerna, 1-8 augusti 2021. Lägret riktar sig till unga vuxna som stammar, ca 18-30 år och som är medlem i Stamningsförbundet. 

Stamningsförbundet får skicka fyra deltagare och vi strävar efter en jämn könsfördelning. Avgiften är ej klar ännu, men beräknas ligga omkring €150 och du får ersättning för (en del av) dina reskostnader (billigaste färdsätt gäller, ej taxi).

På detta läger kretsar allt kring stamning och naturen, avslappning och avkoppling, självkänsla och självförtroende, rollspel och kommunikation, och naturligtvis må-bra och ha kul. Se filmen som gjorts av deltagarna på det första lägret tidigare år. på https://vimeo.com/233341877. Ta chansen och träffa andra unga européer som stammar!

Är du intresserad? Hör av dig till scatsis@gmail.com , så får du veta mer. 

OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter

upp


Nordiska stamningsseminarium 2021 blir digitalt!

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet som går av stapeln
4 september 2021 via Zoom. Programmet kommer att innehålla två föreläsningar, med stamningsforskaren Dr Per Alm (om hjärnforskning) och logopeden Ineke Samson (om stamning hos kvinnor), samt en visning av den kritikerrosade filmdokumentären When I stutter, avslutad med en frågestund med självaste filmskaparen John Gomez. Språket är engelska. För program, registrering mm, se www.stamning.se/nordic2021. Kontakta info@ssf.st om du undrar över något.

Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så ger Anita dig en privat genomgång. Vi lovar att du klarar det. 😊

upp


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916, Även Stamningsförbundet har stamningsfika ibland, även för barn. Kolla på stamning.se och på förbundets sociala medier.

upp


Talträning

Under 2009 startade SSF webbtalträning som ett ”pilotprojekt”.
De senaste åren hölls ingen webbtalträning i grupp, men istället erbjöds och deltog medlemmar på TALAhelger och på talträningar via Skype.

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler).

Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 0501-779 68 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Nyhetsblad

Tidningen KommUNIKation har under 2019 gått över till ett digitalt Nyhetsblad. Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2021.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

Dela det här:

[Redigera]