2021

Detta planeras under 2021.


AUGUSTI: Blomsterkväll

När: Onsdagen den 25 augusti kl. 18.30
Var: ABF:s lokal på Stockholmsvägen 32, Mariestad (kostnadsfri parkering utanför)

upp


SEPTEMBER: Besök på F7 Såtenäs

När: Onsdagen den 15 september kl. 18.30
Var: Gods- och vaktlokalen, Skaraborgs Flygflottilj, Såtenäsvägen

upp


OKTOBER: Heldagsseminarium med två spännande föreläsningar

När: Lördagen den 23 oktober kl. 10.00-ca 16.00
Var: Scandic Billingen, Skövde (mittemot stationen)

Tove Lagerberg, leg. logoped
Tove är legitimerad logoped och universitetslektor i logopedi. Hon undervisar om stamning och bedriver forskning inom området. Hon har arbetat med barn och vuxna som stammar och var också samordnare för specialistsjukvården Intensiv Stamningsterapi. Tove medverkar nu bland annat i ett forskningsprojekt vid Universitet i Oslo om stamningsbehandling för små barn. Hon arbetar med forskning, undervisar logopedstudenter om stamning och är programansvarig för logopedprogrammet sedan 2014.   Hon kommer bland annat att berätta om forskning och tonåringar som stammar.
Jenny Eklund, coach, stress- och traumaterapeut
Våra tidigare erfarenheter och upplevelser bidrar till hur vi tänker, känner och agerar idag: det som skapar våra tillstånd. Idag finns många olika metoder för att stänga om det gamla och hitta bra tillstånd och lugn, ta bort skuld och skam och på så sätt bryta gamla mönster eller ta kontrollen över det vi vill ta kontroll över. Föreläsningen kommer att handla om just detta, med metoder för stress- och traumahantering, NLP och hypnos, för hjälp och som självhjälp. Tid finns även för frågor.   Jenny Eklund jobbar som coach samt stress- och traumaterapeut, samt med ledarskap och utbildar i yoga. Hon har mer än 10 års erfarenhet av att möta människor med allt från stora trauman, rädslor, fobier, till en önskan att fortsätta må bra och gå framåt. Det som driver är att känna glädje – och att göra skillnad.  

Programmet:

10.00 – 10.15 Välkommen 
10.00 – 12.00 Tove Lagerberg, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
12.00 – 13.00 Lunch*
13.00 – 15.00 Jenny Eklund, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
15.00 – 15.30 Fika*

Välkomna till en lärorik dag!

EVENEMANGET REKOMMENDERAS VARMT FÖR PERSONER SOM STAMMAR, LOGOPEDER OCH ANDRA BEHANDLARE, SKOLPERSONAL, ANHÖRIGA, samt övriga med intresse för stamning.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

upp


NOVEMBER: Julkortskväll

När: Torsdagen den 11 november kl. 18.30
Var: ABF:s lokal på Stockholmsvägen 32, Mariestad (kostnadsfri parkering utanför)

upp


DECEMBER: Julbord

När: Söndagen den 5 december kl. 14.30 (OBS ny tid)
Var: Restaurang Kinnekullegården, Högkullen, Hällekis (OBS ny plats)
Gratis parkering utanför.

Föreningen bjuder upp till julbord på restaurang Kinnekullegården, som serverar ett traditionellt julbord. Se www.kinnekullegarden.com

Pga byte av ort utgår shuffleboard/bowling.

Julbordet på Kinnekullegården startar kl 14.30. Du som varit medlem i mer än ett år blir bjuden på julbordet för att fira att vi äntligen kan träffas igen. Övriga betalar fullpris 395kr för vuxna och 10kr/år för barn upp till 21 år (det lönar sig att vara medlem). Kostnader för annat än läsk/lättöl står du själv för.

Anmälan senast den 27 november till Kerstin Djupström, 0510-682 83, 0709-309383 eller kerstin.djupstrom@hotmail.com. Uppge om du är medlem och eventuella allergier.

Icke-medlemmar betalar genom att sätta in avgiften på SSFs PG 403844-4, senast den 27 november. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller.

Anmälan är bindande. Ingen reseersättning utgår till denna sponsrade träff, men samåk gärna.

(Med reservation för eventuella restriktioner vad gäller covid-19. Om inte denna träff kan genomföras, kommer vi att anordna en annan aktivitet anpassad efter pandemiläget.)


upp


Barnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705223916.

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2021

Det blir tyvärr inget Barnläger i höst, anordnad av Stamningsförbundet. Håll utkik efter barnaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Stamningsförbundet resp Föräldrar till barn med stamning.

upp


Nordiska stamningsseminarium 2021 blir digitalt!

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet som går av stapeln
4 september 2021 via Zoom. Programmet kommer att innehålla två föreläsningar, med stamningsforskaren Dr Per Alm (om hjärnforskning) och logopeden Ineke Samson (om stamning hos kvinnor), samt en visning av den kritikerrosade filmdokumentären When I stutter, avslutad med en frågestund med självaste filmskaparen John Gomez. Språket är engelska. För program, registrering mm, se www.stamning.se/nordic2021.
Kontakta info@ssf.st om du undrar över något.
Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så får du en privat genomgång. Vi lovar att du klarar det. 😊

upp


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916, Även Stamningsförbundet har stamningsfika ibland, även för barn. Kolla på stamning.se och på förbundets sociala medier.

upp


Till lärare

Vill du att vi pratar stamning på er skola med elever och/eller lärare, på plats (om covid-19 restriktionerna tillåter) eller online? Ta kontakt med oss på info@ssf.st.

upp


Talträning

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler). Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 076-1177968 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Nyhetsblad

Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2021.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

SSF samarbetar med ABF Skaraborg i kultur och studiecirkelverksamhet

Dela det här:

[Redigera]

Annons