2021

Detta planeras under 2021.


AUGUSTI: Blomsterkväll

När: Onsdagen den 25 augusti kl. 18.30
Var: ABF:s lokal på Stockholmsvägen 32, Mariestad (kostnadsfri parkering utanför)

upp


SEPTEMBER: Besök på F7 Såtenäs

När: Onsdagen den 15 september kl. 18.30
Var: Gods- och vaktlokalen, Skaraborgs Flygflottilj, Såtenäsvägen

upp


OKTOBER: Heldagsseminarium med två spännande föreläsningar

När: Lördagen den 23 oktober kl. 10.00-ca 16.00
Var: Scandic Billingen, Skövde (mittemot stationen)

Tove Lagerberg, leg. logoped
Tove är legitimerad logoped och universitetslektor i logopedi. Hon undervisar om stamning och bedriver forskning inom området. Hon har arbetat med barn och vuxna som stammar och var också samordnare för specialistsjukvården Intensiv Stamningsterapi. Tove medverkar nu bland annat i ett forskningsprojekt vid Universitet i Oslo om stamningsbehandling för små barn. Hon arbetar med forskning, undervisar logopedstudenter om stamning och är programansvarig för logopedprogrammet sedan 2014.   Hon kommer bland annat att berätta om forskning och tonåringar som stammar.
Jenny Eklund, coach, stress- och traumaterapeut
Våra tidigare erfarenheter och upplevelser bidrar till hur vi tänker, känner och agerar idag: det som skapar våra tillstånd. Idag finns många olika metoder för att stänga om det gamla och hitta bra tillstånd och lugn, ta bort skuld och skam och på så sätt bryta gamla mönster eller ta kontrollen över det vi vill ta kontroll över. Föreläsningen kommer att handla om just detta, med metoder för stress- och traumahantering, NLP och hypnos, för hjälp och som självhjälp. Tid finns även för frågor.   Jenny Eklund jobbar som coach samt stress- och traumaterapeut, samt med ledarskap och utbildar i yoga. Hon har mer än 10 års erfarenhet av att möta människor med allt från stora trauman, rädslor, fobier, till en önskan att fortsätta må bra och gå framåt. Det som driver är att känna glädje – och att göra skillnad.  

Programmet:

10.00 – 10.15 Välkommen 
10.00 – 12.00 Tove Lagerberg, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
12.00 – 13.00 Lunch*
13.00 – 15.00 Jenny Eklund, föreläsning och diskussion (avbrott för bensträckare)
15.00 – 15.30 Fika*

Kostnader:

 • Föredragen är kostnadsfria for alla och SSF bjuder på eftermiddagsfika till alla deltagare som anmält sig till fikat.
 • SSF bjuder medlemmar på lunch. Icke medlemmar betalar 100kr (det lönar sig att vara medlem), som ska vara betald senast 13 oktober till vårt PG nr 403844-4. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.)
 • Då hela arrangemanget är sponsrat av SSF utgår ingen reseersättning.

Bindande anmälan senast den 13 oktober till Mary, 076-1177968 eller Anita, 0705-223916.

Vid anmälningen behöver vi veta följande:

 • Namn och kontaktuppgifter
 • medlem i Skaraborgs stamningsförening eller inte (eller om du vill bli medlem)
 • önskar lunch och/eller fika (meddela ev allergier)
  * OBS Vid sen avbokning faktureras kostnader för fika resp. lunch.

(Med reservation för eventuella restriktioner vad gäller covid-19, vilket kan medföra färre deltagare eller sändning via Zoom, så först till kvarn.)

Välkomna till en lärorik dag!

EVENEMANGET REKOMMENDERAS VARMT FÖR PERSONER SOM STAMMAR, LOGOPEDER OCH ANDRA BEHANDLARE, SKOLPERSONAL, ANHÖRIGA, samt övriga med intresse för stamning.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

upp


NOVEMBER: Julkortskväll

När: Torsdagen den 11 november kl. 18.30
Var: ABF:s lokal på Stockholmsvägen 32, Mariestad (kostnadsfri parkering utanför)
Vi lär oss att göra vackra julkort.
Var och en tar med en liten sax. Lisbeth tar med övrigt material som vi ska använda. SSF står för ett ”julkortspaket” per person. Varje paket innehåller tre röda, tre gröna och tre vita kort, ett ark med olika tomtar mm, ett ark med text God Jul-Gott Nytt År, ett ark med dekorremsor och ett limstift.
De julkort du inte hinner göra under kvällen gör du klart hemma då du får med innehållet i ditt julkortspaket.
Deltagarantalet är max 12 personer inkl. kursledaren och medhjälparen, så först till kvarn.
Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Julkortspaket och fika ingår.
Icke SSF-medlemmar betalar 100 kr vilket är självkostnadspris. (Det lönar sig att vara medlem.)
Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Samåk gärna.
Anmälan senast den 4 november till Mary, 076-1177968, eller Lisbeth, 0501-154 72, 070-6839450
(Med reservation för eventuella restriktioner vad gäller covid-19. Om inte denna träff kan genomföras, kommer vi att anordna en annan aktivitet anpassad efter pandemiläget.)
upp


DECEMBER: Julbord (med shuffleboard/bowling)

När: Söndagen den 5 december kl. 14.00 (resp kl 12)
Var: Restaurang The View, Nya stadens torg 10, Lidköping (Betalparkering utanför eller gratis parkering vid Rörstrand)
Efter tidigare succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på restaurang The View, vid torget i Lidköping, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela torget. Se www.restaurangtheview.se.
För att bli hungrig samlas vi som vill spela bowling eller shuffleboardLidköpings bowlinghall, Kinnegatan 15 i Lidköping kl 12. Medlemmar bjuds på shuffleboard, icke medlemmar betalar 85kr.
Julbordet på The View startar kl 14 (restaurangen håller ett lågt pris genom att utesluta ett glöggbord, men alla övriga ”måsten”, inkl ett litet godisbord, finns och smakar fantastiskt). Du som varit medlem i mer än ett år blir bjuden på julbordet för att fira att vi äntligen kan träffas igen. Övriga betalar fullpris (det lönar sig att vara medlem). Kostnader för annat än läsk/lättöl står du själv för.
Anmälan senast den 21 november till Kerstin Djupström, 0510-682 83, 0709-309383. Uppge om du vill spela bowling eller shuffleboard, eller om du bara vill äta julbord.
Icke-medlemmar betalar genom att sätta in avgiften på SSFs Plusgirokonto 403 844-4, senast den 21 november. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller.
Anmälan är bindande. Ingen reseersättning utgår till denna sponsrade träff.
(Med reservation för eventuella restriktioner vad gäller covid-19. Om inte denna träff kan genomföras, kommer vi att anordna en annan aktivitet anpassad efter pandemiläget.)
uppBarnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705223916.

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2021

Det kan även bli ett Barnläger i höst, anordnad av Stamningsförbundet, om restriktionerna tillåter. Håll utkik efter barnaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Stamningsförbundet resp Föräldrar till barn med stamning.

upp


Nordiska stamningsseminarium 2021 blir digitalt!

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet som går av stapeln
4 september 2021 via Zoom. Programmet kommer att innehålla två föreläsningar, med stamningsforskaren Dr Per Alm (om hjärnforskning) och logopeden Ineke Samson (om stamning hos kvinnor), samt en visning av den kritikerrosade filmdokumentären When I stutter, avslutad med en frågestund med självaste filmskaparen John Gomez. Språket är engelska. För program, registrering mm, se www.stamning.se/nordic2021.
Kontakta info@ssf.st om du undrar över något.
Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så får du en privat genomgång. Vi lovar att du klarar det. 😊

upp


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916, Även Stamningsförbundet har stamningsfika ibland, även för barn. Kolla på stamning.se och på förbundets sociala medier.

upp


Till lärare

Vill du att vi pratar stamning på er skola med elever och/eller lärare, på plats (om covid-19 restriktionerna tillåter) eller online? Ta kontakt med oss på info@ssf.st.

upp


Talträning

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler). Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 076-1177968 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Nyhetsblad

Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2021.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com

 • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
 • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
 • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

SSF samarbetar med ABF Skaraborg i kultur och studiecirkelverksamhet

Dela det här:

[Redigera]