2021

Detta planeras under 2021. (Kortvariant i pdf.)


MARS: Vårfika med frågesport (online)

När: Onsdagen den 17 mars kl 18.30
Var: Online via Zoom

I dessa tider är det ännu mer viktigt att träffas, även om det får bli online, i väntan på att vi alla får krama varandra igen. Julfikat med frågesport gav mersmak, så vi kör en omgång till! 😊 Vi samlas i det digitala Zoom rummet och fikar tillsammans. Därefter blir det frågesport och andra roliga lekar. 😉

Du som är medlem bjuds på fika. Dvs du köper egen gofika inför träffen och får 50kr på ditt konto. Icke-medlemmar står för fikat själva. Anmäl dig genast, dock senast den 17 mars till Anita, 0705-223916, eller Mary, 0501-779 68 eller via mail marybjohansson@gmail.com.
50kr utbetalas efter träffen, så glöm inte att uppge ditt kontonummer. (Vill du hellre få utbetalningen via Swish, uppge ditt mobilnummer vid anmälan.)

Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så får du en privat genomgång.

upp


APRIL: Teprovning (online)

När: Tisdagen den 6 april kl 19.00
Var: Online via Zoom

Välkommen på teprovning – för sinne och smak – och upptäck teets fantastiska värld

Efter att alla kommit in i det digitala Zoom rummet kommer vi först att se bilder och vi kommer få veta en hel del om te – skillnader, hur man bereder, hälsoeffekter mm. Du får svar på frågor som:

  • Vad är det för skillnad på grönt och svart te?
  • Hur kokar man te?
  • Är det nyttigt att dricka te?

Efter det kommer vi, under instruktion från företaget Parment, få brygga te från en av Sveriges mest välrenommerade butiker ”In the Mood for Tea”, och provsmaka 6 olika tesorter, som skickas hem till dig innan provningen. Ha vattenkokaren igång. Alla teer är av hög kvalité och ekologiska.

Det hela beräknas ta 90-120 minuter, beroende på eventuella frågor och diskussioner.

Teprovningen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspriset på 230kr (det lönar sig att vara medlem), te ingår.

Anmäl dig genast, dock senast den 22 mars, (så vi hinner skicka ut teproverna till alla) till Anita, 0705-223916, eller Mary, 0501-779 68 eller via mail marybjohansson@gmail.com..

Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så får du en privat genomgång.

upp


MAJ: Blomsterkväll

När: Onsdagen den 19 maj kl. 18.30
Var: Falköping (plats meddelas vid anmälan)
(OBS räkna med utomhus, så kläder efter väder)

Monica Käll lär oss tillverka ett blomsterarrangemang. Var och en tar med en större kruka eller korg, en sekatör och en vass kniv. Monica ordnar med oasis och blommor. (Vill du ta med egna blommor och annat material så går det förstås bra.)

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Material ingår. Medtag egen fika. Icke SSF-medlemmar betalar 50 kr (det lönar sig att vara medlem). Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Anmälan senast den 11 maj till Kerstin, 0510-68283, 0709-309383 (ring eller skicka sms), eller maila till kerstin.djupstrom@hotmail.com

OBS. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.
Om inte, så flyttas blomsterkvällen fram till början av hösten.
I maj erbjuder vi då istället något roligt via Zoom (kom gärna med förslag).
Du som är osäker på hur du använder Zoom meddelar detta vid anmälan, så ger Anita dig en privat genomgång.

upp


Barnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705223916.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2021

Tyvärr så ligger Stamningsförbundets barnläger på is så länge pandemin pågår. Men det anordnas online träffar för barn. Håll utkik på stamning.se/barnlager/ och på förbundets sociala medier.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Familjeläger 2021

Tyvärr så ligger även Stamningsförbundets familjeläger på is så länge pandemin pågår. Men håll utkik på stamning.se/familjelager/ och på förbundets sociala medier. Läs gärna rapporterna från tidigare år, finns att läsa på Stamningsförbundets hemsida  stamning.se 

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Härnösandsveckan för ungdomar som stammar, 8-14 augusti 2021

Under Härnösandsveckan har du möjlighet att träffa andra som stammar och utbyta erfarenheter och framförallt ha roligt. Under veckan förekommer varierande aktiviteter, allt ifrån sport och lek till att samtala om stamning i grupp, men det finns också mycket tid till att bara träffas och umgås. Kursen arrangeras av Stamningsförbundet i samarbete med Härnösands folkhögskola. Verksamheten startade år 2000 och har sedan dess varit återkommande varje år. Ledargruppen består av logopeder som arbetar med stamning, dramapedagoger, vuxna som själva stammar samt ungdomsledare som tidigare varit deltagare.

Ålder: 13-25 år
Plats: Utviksgården, en lägergård som ligger vid havet utanför Härnösand ca 4 km från Högakustenbron
Kostnad: 2 400 kr (i avgiften ingår mat och husrum)
Antal deltagare: Max 40 (Det brukar vara många så först till kvarn….)
Anmälan: Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret via denna länk: https://forms.gle/QYUesfUcAqCS1H5V8
Vid frågor kontakta Emelie Carlstedt per telefon 076-845 04 54 eller e-post: stamningslager@gmail.com
Sista anmälningsdag 15 april! OBS! Anmälan efter den 15 april tas emot i mån av plats men då till en högre avgift.

OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter

Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.)

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Ungdomshelger

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Europeiskt ungdomsläger

Välkommen till Nederländerna 18 augusti 2021

Stamningsförbundet var medsökande till ett europeiskt ungdomsläger i 2020, men pga pandemin fick lägret skjutas upp till 2021. Lägret hoppas kunna genomföras i Lemele, i östra Nederländerna, 1-8 augusti 2021. Lägret riktar sig till unga vuxna som stammar, ca 18-30 år och som är medlem i Stamningsförbundet. 

Stamningsförbundet får skicka fyra deltagare och vi strävar efter en jämn könsfördelning. Avgiften är ej klar ännu, men beräknas ligga omkring €150 och du får ersättning för (en del av) dina reskostnader (billigaste färdsätt gäller, ej taxi).

På detta läger kretsar allt kring stamning och naturen, avslappning och avkoppling, självkänsla och självförtroende, rollspel och kommunikation, och naturligtvis må-bra och ha kul. Se filmen som gjorts av deltagarna på det första lägret tidigare år. på https://vimeo.com/233341877. Ta chansen och träffa andra unga européer som stammar!

Är du intresserad? Hör av dig till scatsis@gmail.com , så får du veta mer. 

OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter

upp


Nordiska stamningsseminarium

Stamningsförbundet är värd för det nordiska stamningsseminariet 3-5 september 2021 på hotell Scandic Ariadne i Stockholm. Programmet kommer att innehålla en blandning av föreläsningar med Dr Per Alm (om hjärnforskning), Ineke Samson (om stamning hos kvinnor) och Andrea Stéen (#Projektprata), workshops, och kulturella och sociala aktiviteter. SSF sponsrar max 15 personer, som har varit SSF medlem i minst 2 år, bor i Skaraborg och som deltar i (hela) seminariet, med halva avgiften, dvs 1250kr, mot uppvisning av kvitto/inbetalning. Språket är engelska. Kontakta info@ssf.st / 0705223916 i förväg. För program, anmälningstiden och avgifter se www.stamning.se/nordic2020 .

OBS. Endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter

upp


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916, Även Stamningsförbundet har stamningsfika ibland, även för barn. Kolla på stamning.se och på förbundets sociala medier.

upp


Talträning

Under 2009 startade SSF webbtalträning som ett ”pilotprojekt”.
De senaste åren hölls ingen webbtalträning i grupp, men istället erbjöds och deltog medlemmar på TALAhelger och på talträningar via Skype.

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler).

Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 0501-779 68 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Förbundsnytt

Tidningen KommUNIKation har under 2019 gått över till ett digitalt Nyhetsblad. Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2020.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 0501-779 68, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

Dela det här:

[Redigera]