2022

Detta planeras under 2022.


FEBRUARI: Årsmöte online

När: Torsdagen den 24 februari kl. 18.30, online via Zoom
upp


MARS: Boule

När: Torsdagen den 24 mars kl. 18.00, Sockerbruket, Sockerbruksgatan 1, Lidköping
upp


APRIL: Astronomikväll

När: Torsdagen den 28 april kl. 19.00 – ca 22.00, Bifrostobservatoriet, Trankärr Berget 3, Lugnås/Mariestad
upp


MAJ: Hjärt-lungräddning (HLR)

När: Torsdagen den 19 maj kl. 18.00 – 21.15, ABF:s lokal på Västerlånggatan 1, Mariestad
upp


JUNI: Frisbeegolf / Discgolf

När: Söndagen den 12 juni kl. 11.00, Discgolfbanan vid Mösseberg camping och stugbyn, Scheelegatan, Falköping
upp


SEPTEMBER: Prova på glasfusing

När: Torsdagen den 8 september kl.18.30-21.00
Var: Fabriksgatan 4 entré 5 ABFs keramikverkstad, Lidköping (Kostnadsfri parkering utanför)

Glasfusing är en teknik för att tillverka smycken av glas. Fusing kommer från engelskans fuse och betyder smälta ihop. Det är just det glasfusing handlar om – kantiga, hårda och färgade glas som smälts ihop till mjuka, sagolikt vackra skapelser. Med hjälp av en micro och en hotpot så kan man skapa underbara skapelser väldigt snabbt och enkelt, men med en riktig brännarugn kan man göra större konstverk. Även en nybörjare får fram härligt vackra skapelser. Obs!! Beroendeframkallande! 😊

Vi får prova att skära och lägga ihop glasbitar till skålar och dekorationer. (Eller göra ett smycke.) Du behöver inte ha med dig något. ABF förser oss med material, ugn och specialverktyg.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Icke SSF medlemmar betalar självkostnadspriset på 315kr (det lönar sig att vara medlem), material ingår. Betalning för icke-medlemmar sker till SSF PG 403844-4 senast den 1 september. Vill du betala med Swish, hör av dig till oss. Vi bjuder på fika. Reseersättning utgår. Samåk gärna.

OBS, vi måste bli minst 6 deltagare och kan bli max 8-10 deltagare, så anmäl dig genast, dock senast den 1 september, till Anita, 0705-223916

OBS. Endast symtomfria deltagare. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


OKTOBER: Vi ska på buskisteater!

När: Söndagen den 2 oktober kl. 15.00
Var: Vara konserthus, Allégatan 49, Vara (kostnadsfri parkering utanför)

Vi ser på buskisteatern ”Alla tiders Åsa-Nisse på turné” med underbara gänget Jojje Jönsson, Annika Andersson, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson, m. fl.

När den finurlige och uppfinningsrike Åsa-Nisse och hans vän Klabbarparn får sina gevär konfiskerade av landsfiskalen efter en tjuvjakt, bestämmer sig Åsa-Nisse för att uppfinna en tidsmaskin och ta sig 70 dagar fram i tiden och hämta deras vapen. Men när han och hans fru Eulalia ska prova maskinen tar de hjälp av den godhjärtade men klantige brevbäraren Dag-Otto som naturligtvis ställer till det. Istället för 70 dagar, hamnar de 70 år framåt i tiden. Mer information om teatern finns på varakonserthus.se/evenemang/alla-tiders-asa-nisse-pa-turne-30-sept/

Då SSF firar 35 år BJUDER SSF alla som betalt medlemsavgift innan den 1 augusti 2022. Icke SSF-medlemmar och nya medlemmar som tillkommer från den 1 augusti 2022 betalar självkostnadspris på 595kr, barn t.o.m. 16 år 295kr (det lönar sig att vara medlem). Betalning för sistnämnda sker till SSF PG 403844-4 senast den 29 augusti. Vill du betala med Swish, hör av dig till oss.

Det finns möjlighet till förtäring i pausen på egen bekostnad. Reseersättning utbetalas inte på denna mycket sponsrade träff. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Anmälan senast den 29 augusti till Kerstin Djupström på 070-9309383 eller kerstin.djupstrom@hotmail.com.

OBS. Endast symtomfria deltagare. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.


upp


OKTOBER: Talträningsdag/-helg

När: Lördagen 29 oktober kl. 10.00 – 17.00 (Ev fortsättning på söndagen 30 oktober kl. 10.00 – 12.00)
Var: ABF, Gesällgatan 5, Skövde (Hallenbergsrondellen)

Missa inte denna lärorika dag/helg där vi lär oss olika taltekniker, blandade med presentationsteknik och Speaking Circles, enligt TALAkademins ordspråk: Ju bättre man talar, desto mindre stammar man. Det blir även en rolig dag/helg där du umgås och taltränar i tryggt och trivsamt sällskap. Men även anhöriga, vänner, logopeder, talpedagoger, lärare m.m. som vill träna på att tala inför grupp, eller att lära sig mer och jobba med olika taltekniker, är mycket välkomna. Medlemmar i TALAkademin leder övningarna.

SSF firar 35 år och BJUDER alla SSF medlemmar som betalt medlemsavgift innan den 1 augusti 2022 på talträningen, lunch, kaffe, och även middagen på kvällen. Om intresse finns (bör vara minst 5 deltagare) kan vi även ha ett fortsättningspass på söndag förmiddag. Medlemmar som deltar båda dagarna erbjuds, om så önskas, en övernattning på lördagkväll på Skövde vandrarhem, i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg på 200kr). Icke SSF-medlemmar och nya medlemmar som tillkommer från 1 augusti 2022 betalar (subventionerat) självkostnadspris. Dvs lunch 100kr, middag 200kr och ev övernattning (del i dubbelrum 300kr pp resp enkelrum 500kr). Fika ingår till alla. (Uppge ev. allergier). Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18,50 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Nämnda avgifter sätts in på SSFs PG 403844-4, senast den 13 oktober. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller. OBS vandrarhemmet har begränsat antal rum, så först till kvarn.

Vid anmälan behöver vi veta: namn, kontaktuppgifter, om du deltar endast på lördag eller även på söndag, om du äter lunch och middag med oss och ev. allergier. För dig som även deltar på söndag, ifall du vill övernatta och i så fall i enkel- eller dubbelrum.

Bindande anmälan senast den 13 oktober till Anita på 0705-223916, eller till Mary, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com.

– Vi reserverar oss mot ändringar, som t ex ifall boendekostnaderna höjs.
– Vid sen avbokning faktureras kostnader för resp fika, lunch, middag och övernattning.

OBS. Endast symtomfria deltagare. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

upp


NOVEMBER: Jularrangemang / Dörrkranstillverkning

När: Torsdagen den 17 november kl. 18.00
Var: Föreningslokalen Torngatan 24, Mariestad (kostnadsfri parkering på garageplanen)

Monica Käll lär oss tillverka ett jularrangemang resp. en juldörrkrans. Var och en tar med handskar. Alla som vill göra arrangemang måste ha med en liten skål eller kruka. Monica ordnar med oasis, halstomme, spoltråd, ris, pynt, mm. (Vill du ta med eget material så går det förstås bra.) Meddela vad du vill göra, krans, arrangemang eller både och.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Material och fika ingår (uppge ev allergier). Icke SSF-medlemmar betalar 100 kr (det lönar sig att vara medlem), som kan betalas på plats.

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18,50 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Begränsat antal platser så först till kvarn.

Anmälan senast den 10 november till Mary, 076-1177968, eller marybjohansson@gmail.com.

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


DECEMBER: Julbord

När: Söndagen den 4 december kl 14 (OBS prel tid)
Var: Kinnekullegården, Götene (kostnadsfri parkering utanför)

Efter förra årets succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på Kinnekullegården, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela bygden.

SSF firar 35 år och BJUDER alla som betalt medlemsavgift innan den 1 augusti 2022. Icke SSF-medlemmar och nya medlemmar som tillkommer från 1 augusti 2022 betalar självkostnadspris (prisuppgift ej klart i dagsläge, cirka 450-500kr, så det lönar sig att vara medlem). Kostnader för annat än läsk/lättöl står du själv för.

Anmälan senast den 24 november till Kerstin Djupström, 0510-682 83, 070-9309383 eller kerstin.djupstrom@hotmail.com.

Icke-medlemmar och nya betalar genom att sätta in avgiften på SSFs PG 403844-4, senast den 24 november. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller.

Anmälan är bindande efter 23 november. Ingen reseersättning utgår till denna mycket sponsrade träff.

OBS. Endast symtomfria deltagare. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


Barnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18:50 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705-223916.

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2022

I år blev det äntligen barnläger! Håll utkik på stamning.se/barnlager/ och på förbundets sociala medier för kommande arrangemang för barn som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Familjeläger 2022

I år blev det inget familjeläger, men håll utkik på stamning.se/familjelager/ och på förbundets sociala medier. Läs gärna rapporterna från tidigare år, finns att läsa på Stamningsförbundets hemsida  stamning.se 

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Härnösandsveckan för ungdomar 2022
7-13 augusti 2022

Under Härnösandsveckan har du möjlighet att träffa andra som stammar och utbyta erfarenheter och framförallt ha roligt. Under veckan förekommer varierande aktiviteter, allt ifrån sport och lek till att samtala om stamning i grupp, men det finns också mycket tid till att bara träffas och umgås. Kursen arrangeras av Stamningsförbundet i samarbete med Härnösands folkhögskola. Verksamheten startade år 2000 och har sedan dess varit återkommande varje år. Ledargruppen består av logopeder som arbetar med stamning, dramapedagoger, vuxna som själva stammar samt ungdomsledare som tidigare varit deltagare.

Ålder: 13-25 år

Plats: Utviksgården, en lägergård som ligger vid havet utanför Härnösand ca 4 km från Högakustenbron

Kostnad: 2 400 kr (i avgiften ingår mat och husrum)

Antal deltagare: Max 40 (Det brukar vara många så först till kvarn….)

Anmälan: Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret via denna länk: https://forms.gle/34iFdciidTRpf8VL9

Vid frågor kontakta Emelie Carlstedt per telefon 076-845 04 54 eller e-post:
stamningslager@gmail.com

Sista anmälningsdag 15 april! OBS! Anmälan efter den 15 april tas emot i mån av plats men då till en högre avgift

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


Europeiskt ungdomsläger: Nederländerna 25 juli –2 augusti 2022

Stamningsförbundet var medsökande till ett europeiskt ungdomsläger år 2020, men pga pandemin fick lägret skjutas upp till 2022. Lägret hoppas kunna genomföras i Lemele, i östra Nederländerna, 25 juli – 2 augusti 2022. Lägret riktar sig till unga vuxna som stammar, ca 18-30 år och som är medlem i Stamningsförbundet. 

Stamningsförbundet får skicka fyra deltagare och vi strävar efter en jämn könsfördelning. 

Avgiften är ej klar ännu, men beräknas ligga omkring €150 och du får ersättning för (en del av) dina resekostnader (billigaste färdsätt gäller, ej taxi)

På detta läger kretsar allt kring stamning och naturen, avslappning och avkoppling, självkänsla och självförtroende, rollspel och kommunikation, och naturligtvis må-bra och ha kul.

Se filmen som gjorts av deltagarna på det första lägret tidigare år på https://vimeo.com/233341877

Ta chansen att träffa andra unga européer som stammar!

Är du intresserad? Hör av dig, så får du veta mer. 

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916.

upp


Till lärare

Vill du att vi pratar stamning på er skola med elever och/eller lärare, på plats (om covid-19 restriktionerna tillåter) eller online? Ta kontakt med oss på info@ssf.st / 0705223916.

upp


Talträning

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler). Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 076-1177968 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Facebook

Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Nyhetsblad

Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2022.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

SSF samarbetar med ABF Skaraborg i kultur och studiecirkelverksamhet

Dela det här:

[Redigera]