2022

Detta planeras under 2022.


FEBRUARI: Årsmöte online

När: Torsdagen den 24 februari kl. 18.30, online via Zoom
upp


MARS: Boule

När: Torsdagen den 24 mars kl. 18.00, Sockerbruket, Sockerbruksgatan 1, Lidköping
upp


APRIL: Astronomikväll

När: Torsdagen den 28 april kl. 19.00 – ca 22.00, Bifrostobservatoriet, Trankärr Berget 3, Lugnås/Mariestad
upp


MAJ: Hjärt-lungräddning (HLR)

När: Torsdagen den 19 maj kl. 18.00 – 21.15, ABF:s lokal på Västerlånggatan 1, Mariestad
upp


JUNI: Frisbeegolf / Discgolf

När: Söndagen den 12 juni kl. 11.00, Discgolfbanan , Falköping
upp


SEPTEMBER: Prova på glasfusing

När: Torsdagen den 8 september kl.18.30-21.00, Fabriksgatan 4, Lidköping
upp


OKTOBER: Vi ska på buskisteater: Alla tiders Åsa-Nisse på turné!

När: Söndagen den 2 oktober kl. 15.00, Vara konserthus
upp


OKTOBER: Stamningsdagen i Göteborg eller SPA-dag (OBS NYTT!)

Ändring i programmet för oktober 2022

Då intresset för talträning var svalt i år får vi ställa in den planerade talträningshelgen den 29-30 oktober. Men då vi vill fira den internationella stamningsdagen, 22 oktober, samt att föreningen fyller 35 år, vill vi ändå bjuda på två aktiviteter som vi hoppas många vill delta i.


Du kan välja mellan ETT av följande två alternativ:

Alt 1: 22 oktober ProjektPrata i Göteborg:

Projekt Prata välkomnar dig till en stamningsdag den 22 oktober i Göteborg, kl 14-19, i YESBOX lokalen, Gamlestadsvägen 4. För andra året i rad samlas människor som stammar i alla åldrar samt föräldrar, syskon, anhöriga, vänner, kollegor, logopeder, talpedagoger och andra nyfikna för att låta stamning ta plats. Tillsammans skapas ett frirum för stamning och som startar viktiga konversationer som gör skillnad för stamning i Sverige.Här kan ni läsa vad som erbjuds: billetto.se/e/dar-stamning-far-ta-plats-projekt-prata-event-22-oktober-2022-biljetter-684219?, där du även själv bokar din biljett. Du väljer själv hur länge du vill stanna om du åker själv, eller i samråd med den du samåker med.

SSF bjuder medlemmarna* på inträde (100kr), reseersättning 18,50/mil (upp till 350kr, samåk gärna eller köp en Regionen runt biljett) samt en matbit (max 200kr). Ersättningen betalas ut i efterskott mot uppvisning av kvitton, antal mil, namn och kontaktuppgifter, samt kontouppgifter.

Alt 2: 23 oktober Spa-dag i Skövde

Stamning är ofta förknippad med muskelspänningar. Därför bjuder SSF dig på en avslappnande SPA-dag på Aqua Vitalis (Arena badet) i Skövde den 23 oktober kl 13-18 (du väljer själv hur länge du vill stanna), som present på den internationella stamningsdagen.  Du får uppleva avkopplande aktiviteter såsom varmpool, hamamsten, aufgussbastu, ångbastu, utomhusbassäng och upplevelseduschar.

Du bokar själv din biljett på arenaskovde.se/aqua-vitalis/oppettider-och-priser-aqua-vitalis/. OBS, det kan bli fullt, så boka din biljett i tid.
Vi samlas kl 13 vid ingången till SPA avdelningen. Det finns även möjlighet att äta en bit mat, se arenaskovde.se/aqua-vitalis/mat–dryck/, och köpa behandlingar (på egen bekostnad) arenaskovde.se/aqua-vitalis/behandlingar/

SSF bjuder medlemmarna* på inträde (250kr för vuxna, ungdom 12-17 år i sällskap av målsman, 190kr), reseersättning 18,50/mil, samt en matbit (max 200kr). Ersättningen betalas ut i efterskott mot uppvisning av kvitton, antal mil, namn och kontaktuppgifter, samt kontouppgifter.

* Båda erbjudanden gäller för SSF medlemmar som betalt medlemsavgift innan den 1 augusti 2022. (Du får delta i båda aktiviteter, men endast en aktivitet sponsras av SSF.) Icke SSF-medlemmar och nya medlemmar som tillkommer från den 1 augusti 2022 får delta, dock utan ersättning.

OBS! För att veta vilka som är med och för att kunna ordna eventuell samåkning och annan kontakt behöver vi ha din anmälan, senast 20 oktober kl 15 till
– Kerstin Djupström (för Projekt Prata evenemanget) på 070-9309383, kerstin.djupstrom@hotmail.com och till  
– Anita Blom (för SPA vistelsen) på 0705-223916, anitasblom@gmail.com

OBS. Endast symtomfria deltagare.

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

upp


NOVEMBER: Jularrangemang / Dörrkranstillverkning

När: Torsdagen den 17 november kl. 18.00
Var: Föreningslokalen Torngatan 24, Mariestad (kostnadsfri parkering på garageplanen)

Monica Käll lär oss tillverka ett jularrangemang resp. en juldörrkrans. Var och en tar med handskar. Alla som vill göra arrangemang måste ha med en liten skål eller kruka. Monica ordnar med oasis, halstomme, spoltråd, ris, pynt, mm. (Vill du ta med eget material så går det förstås bra.) Meddela vad du vill göra, krans, arrangemang eller både och.

Kvällen är kostnadsfri för medlemmar. Material och fika ingår (uppge ev allergier). Icke SSF-medlemmar betalar 100 kr (det lönar sig att vara medlem), som kan betalas på plats.

Reseersättning utbetalas till medlemmar med 18,50 kr/mil om du bor inom Skaraborg och har över en mil i resväg. Vill du samåka med någon, hör av dig så försöker vi ordna detta.

Begränsat antal platser så först till kvarn.

Anmälan senast den 10 november till Mary, 076-1177968, eller marybjohansson@gmail.com.

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


DECEMBER: Julbord

När: Söndagen den 4 december kl 14 (OBS prel tid)
Var: Kinnekullegården, Götene (kostnadsfri parkering utanför)

Efter förra årets succé bjuder föreningen återigen upp till julbord på Kinnekullegården, som serverar ett traditionellt julbord med fin utsikt över hela bygden.

SSF firar 35 år och BJUDER alla som betalt medlemsavgift innan den 1 augusti 2022. Icke SSF-medlemmar och nya medlemmar som tillkommer från 1 augusti 2022 betalar självkostnadspris (prisuppgift ej klart i dagsläge, cirka 450-500kr, så det lönar sig att vara medlem). Kostnader för annat än läsk/lättöl står du själv för.

Anmälan senast den 24 november till Kerstin Djupström, 0510-682 83, 070-9309383 eller kerstin.djupstrom@hotmail.com.

Icke-medlemmar och nya betalar genom att sätta in avgiften på SSFs PG 403844-4, senast den 24 november. (Vill du hellre betala med Swish, får du numret vid anmälan.) Uppge vad och vem betalningen gäller.

Anmälan är bindande efter 23 november. Ingen reseersättning utgår till denna mycket sponsrade träff.

OBS. Endast symtomfria deltagare. Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


Barnfamiljer

Har ni förslag på aktiviteter som ni som barnfamilj skulle vilja göra tillsammans med andra medlemsfamiljer i SSF? Bad? Bowling? Minigolf? Spel? Pyssel? Djurpark? Hör gärna av er till oss med förslag, så lägger vi till det.

Om intresset finns anordnar vi en Föräldraträff någonstans i Skaraborg. Har du ett barn som stammar? Vill du prata om vardagen och skolan? Vill du veta mer om lägren? Vill du ta en titt på senaste stamningsmaterial? Vill du se på en film om stamning? Kan vi hjälpa till med något, t ex komma till barnets skola eller ha/hjälpa till med en utställning? Och tillsammans kan vi kanske planera några roliga familjeaktiviteter (äventyrsbad, femkamp, bio mm). SSF bjuder våra medlemmar på fika och reseersättning på de flesta träffarna (18:50 kr/mil om du bor i Skaraborg och har över en mil i resväg). Intresseanmälan till info@ssf.st eller 0705-223916.

Ibland anordnar Stamningsförbundet även Ungdomshelger för ungdomar och unga vuxna. Håll utkik efter ungdomsaktiviteter på www.stamning.se och/eller facebookgruppen Unga som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Barnläger 2022

I år blev det äntligen barnläger! Håll utkik på stamning.se/barnlager/ och på förbundets sociala medier för kommande arrangemang för barn som stammar.

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Familjeläger 2022

I år blev det inget familjeläger, men håll utkik på stamning.se/familjelager/ och på förbundets sociala medier. Läs gärna rapporterna från tidigare år, finns att läsa på Stamningsförbundets hemsida  stamning.se 

upp


Stamningsförbundet bjuder in till: Härnösandsveckan för ungdomar 2022
7-13 augusti 2022

Under Härnösandsveckan har du möjlighet att träffa andra som stammar och utbyta erfarenheter och framförallt ha roligt. Under veckan förekommer varierande aktiviteter, allt ifrån sport och lek till att samtala om stamning i grupp, men det finns också mycket tid till att bara träffas och umgås. Kursen arrangeras av Stamningsförbundet i samarbete med Härnösands folkhögskola. Verksamheten startade år 2000 och har sedan dess varit återkommande varje år. Ledargruppen består av logopeder som arbetar med stamning, dramapedagoger, vuxna som själva stammar samt ungdomsledare som tidigare varit deltagare.

Ålder: 13-25 år

Plats: Utviksgården, en lägergård som ligger vid havet utanför Härnösand ca 4 km från Högakustenbron

Kostnad: 2 400 kr (i avgiften ingår mat och husrum)

Antal deltagare: Max 40 (Det brukar vara många så först till kvarn….)

Anmälan: Anmälan sker genom att fylla i anmälningsformuläret via denna länk: https://forms.gle/34iFdciidTRpf8VL9

Vid frågor kontakta Emelie Carlstedt per telefon 076-845 04 54 eller e-post:
stamningslager@gmail.com

Sista anmälningsdag 15 april! OBS! Anmälan efter den 15 april tas emot i mån av plats men då till en högre avgift

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.

upp


Europeiskt ungdomsläger: Nederländerna 25 juli –2 augusti 2022

Stamningsförbundet var medsökande till ett europeiskt ungdomsläger år 2020, men pga pandemin fick lägret skjutas upp till 2022. Lägret hoppas kunna genomföras i Lemele, i östra Nederländerna, 25 juli – 2 augusti 2022. Lägret riktar sig till unga vuxna som stammar, ca 18-30 år och som är medlem i Stamningsförbundet. 

Stamningsförbundet får skicka fyra deltagare och vi strävar efter en jämn könsfördelning. 

Avgiften är ej klar ännu, men beräknas ligga omkring €150 och du får ersättning för (en del av) dina resekostnader (billigaste färdsätt gäller, ej taxi)

På detta läger kretsar allt kring stamning och naturen, avslappning och avkoppling, självkänsla och självförtroende, rollspel och kommunikation, och naturligtvis må-bra och ha kul.

Se filmen som gjorts av deltagarna på det första lägret tidigare år på https://vimeo.com/233341877

Ta chansen att träffa andra unga européer som stammar!

Är du intresserad? Hör av dig, så får du veta mer. 

OBS. Endast symtomfria deltagare.
Alla fysiska träffar endast ifall rådande covid-19 restriktionerna tillåter.


Stamningsfika

Om det känns för långt mellan träffarna, kanske några av oss kan ses bara över en fika, antingen fysiskt (ifall rådande covid-19 restriktioner tillåter) eller online. Hör av dig om du är intresserad till info@ssf.st / 0705223916.

upp


Till lärare

Vill du att vi pratar stamning på er skola med elever och/eller lärare, på plats (om covid-19 restriktionerna tillåter) eller online? Ta kontakt med oss på info@ssf.st / 0705223916.

upp


Talträning

TALAkademin, en grupp personer som stammar, anordnar talträningstillfällen på tisdags- och torsdagskvällar kl. 20-21 via Skype. Medlemskap i TALAkademin är fn 200kr/år. SSF sponsrar med halva medlemsavgiften för dig som taltränar regelbundet (se ersättningsregler). Vill du veta mer, hör av dig till info@ssf.st / 0705-223916

upp


SSF:s styrelse hälsar er alla VÄLKOMNA till våra medlemsträffar.

Vill du ha den senaste informationen direkt i din dator, maila då ”SSF epostlista” till Mary Johansson.

upp


Inbjudningar från övriga stamningsföreningar

Vi översänder via mail de inbjudningar som kommer in till oss.
Du som vill delta på något medlemsmöte hos någon annan stamningsförening kontaktar Mary Johansson för närmare information och förmedling på telefon 076-1177968 eller via mail marybjohansson@gmail.com

upp


Facebook

Ni vet väl om att SSF numera finns på Facebook på två olika sätt?
www.facebook.com/skaraborgsstamningsforening är en SIDA som man kan gilla för att få senaste information från SSF på ett snabbt och enkelt sätt.
www.facebook.com/groups/Skaraborgsstamningsforening är en GRUPP där man kan diskutera allt mellan himmel och gjord. Gruppen är sluten för att bevara vår privacy.
Hoppas vi ses där!

upp


Nyhetsblad

Nu kan alla, medlemmar såväl som icke medlemmar, helt kostnadsfritt, prenumerera på förbundets digitala Nyhetsblad och få den i sin mailkorg, eller läsa den online, via stamning.se/nyhetsblad/. Du är även välkommen att skriva en artikel själv, eller tipsa oss om något du har läst, eller något/någon du vill läsa om.

upp


Alla kan bli vinnare!

Att få bidrag är nödvändigt för att vi ska ha möjlighet att kunna ha kvar vår verksamhet. Vår största bidragsgivare är Västra Götalands regionen och för att få detta viktiga bidrag måste vi ha minst 100 medlemmar inom VG regionen.

Värva en medlem och få en Trisslott! (Gäller hela 2022.) Den som blir ny medlem under november-december blir automatiskt medlem under nästkommande år utan extra kostnad.

För att rekvirera lotten, kontakta Mary, 076-1177968, marybjohansson@gmail.com

  • Du får: chansen att vinna 100 000 kr i månaden i 25 år
  • Den nya medlemmen får: trevliga och lärorika aktiviteter med rabatterade avgifter, inflytande, information och gott sällskap.
  • Skaraborgs stamningsförening får: möjlighet att anordna aktiviteter, vara den stammandes röst i samhället och i intressepolitiska sammanhang, sprida information och hålla föredrag om stamning, hålla kontakt med och påverka riksförbundet och logopeder, samt finns där för den som vill ha hjälp och stöd.

Hjälp oss hjälpa! Låt oss förbli 100!

upp

GLÖM INTE DEN INTERNATIONELLA STAMNINGSDAGEN, 22 OKTOBER!

SSF samarbetar med ABF Skaraborg i kultur och studiecirkelverksamhet

Dela det här:

[Redigera]

Annons