Medlemskap

Normalt kostar det 100kr att bli medlem för ett år i SSF. Då är du medlem i Stamningsförbundet och får vara med på alla våra och riksförbundets aktiviteter. Varje övrig familjemedlem utöver huvudmedlemmen betalar 50:-
Men… då vi fyllde 35 år vill vi bjuda alla som varit medlemmar under 2022 på medlemskap för 2023, och nya medlemmar under 2023 betalar endast 50kr för huvudmedlem och 25kr för familjemedlem. År 2024 återgår vi till våra sedvanliga avgifter.

För tidigare medlemmar gäller sista inbetalningsdatum 30 april. Nya medlemmar är alltid välkomna att anmäla sig. Vi behöver då ha namn på alla som vill ingå i familjemedlemskapet. Och på allt detta: vid vissa sammankomster bjuder SSF på reseersättning (fn 25 kr/mil) till alla medlemmar i SSF till träffar inom Skaraborg (inte inom 1 mils radie). Kolla på inbjudan vad som gäller. Anhöriga, vänner och andra intresserade i stamning är naturligtvis också välkomna att bli medlem! 

Vill du bara komma och hälsa på utan att bli medlem är det helt ok. Kontakta oss bara, så att vi har kaffe även till dig och eventuellt kan ordna samåkning.

Även frivilliga bidrag för att stödja vår verksamhet är naturligtvis alltid välkomna. 

Du kan betala in din avgift och/eller ditt frivilliga bidrag till PG 403844-4. Ange om det gäller medlemsavgiften för 2022 och namn på de som ingår i avgiften, gärna med födelsedatum, eller om det gäller (eller ingår) ett frivilligt bidrag.

Som medlem i SSF

 • får du vara med på alla träffar
 • får du information om vad som sker på stamningsfronten, samt
 • stödjer du vår verksamhet.

(Självklart finns vi till även för dig, som inte är medlem!)

Vill du veta mer om vår förening, ring eller skriv. Du får gärna hälsa på när vi har en föreningsträff. Hör bara av dig oss innan, så ska vi se till att det finns tillräckligt med kaffe.

Vill du ha Stamningsförbundets Nyhetsblad? Anmäl dig till mailinglistan.

Vi i SSF välkomnar dig!

Ditt medlemskap behövs! I år mer än någonsin!

*** Vi behöver (för)bli minst 100 medlemmar för att inte behöva lägga ner föreningen. Hjälp oss att bli fler och få en trisslott. *** Medlemsvärvning

Bli medlem i SSF. Maila nedanstående information till oss, så hör vi av oss till dig.

Bli medlem

Vill du bli medlem, så behöver vi följande uppgifter:

 • Medlem 100 kr/år (under 2023 endast 50kr) eller
 • Familjemedlem 50 kr/år (under 2023 endast 25kr)

Samt:

 • Namn och fullständig adress
 • Telefon och epost
 • Personnr (6 siffror)
 • Om familjemedlem: uppge vilken medlem du är
  familjemedlem till

Du kan även:

 • få information om föreningen
 • bli kontaktad
 • stödja föreningen ekonomiskt

(OBS: genom att bli medlem godkänner du att Skaraborgs stamningsförening använder dina uppgifter enligt den nya dataskyddsförordningen, GDPR. )

Utlån

Vi fortsätter också med utlån av material om stamning till våra medlemmar.

 • Broschyren ”Stamning hos förskolebarn”
 • DAF-apparaten ”DAF-delayed auditory feedback”, ger en fördröjd återkoppling av den egna rösten, vilket gör att man måste sänka sitt taltempo kraftigt. Hos personer som stammar kan effekten bli ett mer flytande tal.
 • DVDn ”To Speak” är en Belgisk film, textad på engelska och franska, om en ung killes uppväxt med sin stamning. Filmen har lite text, men mycket starka, känslomässiga scener som visar olika stamningssituationer (första skoldagen, mobbning, att beställa en tågbiljett, att träffa en tjej, mm), vilket gör den lätt att följa för alla.
 • Videon ”Beslutet” handlar om en stammande gymnasiekille som skrev en uppsats som han sedan vann. Tanken är att han ska läsa upp den inför lärare, övriga elever och anhöriga. Man får följa alla turer med talpedagoger, föräldrar mm. Han övervann rädslan och läste uppsatsen!
 • Videon ”Härnösandslägret” som har spelats in på Härnösandslägret år 2005, filmen visar hur roligt ungdomarna har tillsammans på det veckolånga lägret.
 • Videon ”Jag stammar på” är en film som handlar om elevens situation i skolan. Barn, ungdomar och vuxna berättar hur det är att stamma och ger tips. Logopeden Lovisa Femrell deltar.
 • Videon ”Åtgärda stamningsögonblicket” är vår äldsta video och visar hur logopederna Lennart Larsson och Åke Byström diskuterar och demonstrerar olika tekniker för att få ett bättre tal.
 • DVD The King’s Speech, den Oscarsbelönade filmen om den blivande kung George VI som stammar och hans terapeut Lional Logue som hjälper honom att hålla ett tal till engelska folket inför kriget.
 • Per Alms bok ”Stamning ” handlar om stamningens orsaker och behandling, och om hur man själv kan arbeta med sin stamning. Per Alm har forskat och är nu doktorand i stamning.
 • Boken ”Stamning hos barn” finns för utlåning. Boken riktar sig till logopeder och andra stamningsbehandlare, föräldrar till stammande barn och andra som vill lära sig mer om stamning hos barn.
 • Talpedagogen Olga Tengelins bok ”Kan du inte tala”  en bok för stammare, talhämmade och rösttrötta. Naturmetoden beskrivs, boken upptar även axplock från patienter som fått hjälp
 • Boken: ”Jag tror det bröts – du försvann” av Tove Selvåg Drott, en bok med personliga berättelser och råd.

DAF-apparaten, filmerna och böckerna utlånas mellan varje medlemsmöte, dvs en lånetid på ca en månad. Kontakta info@ssf.st om du vill ha närmare information eller vill låna något av ovanstående.

Har du frågor? Kontakta oss.

Annons

2 tankar på “Medlemskap”

 1. Elin Eriksson skriver:

  Jag är mamma till en 12åring som stammar… han skulle.gärna vilja komma i kontakt med andra barn med samma problem…
  För ett halvår sen blev STAMMNINGEN oacceptabel.. Går till
  Hos logoped men de ger inte mycket för han.

  Gilla

  • Hej Elin. Stamning är så mycket mer än bara talet. Så om du inte är nöjd med din logoped, prova med en annan, för även personkemin spelar en stor roll. Bli gärna medlem i föreningen, så är ni välkomna till olika läger för barn och ungdomar. På stamning.se finns även kontaktuppgifter till logopeder som arbetar med stamning. Inom Skaraborg finns nu också en hel del logopeder att välja emellan. Skriv gärna till info@ssf.st om du har fler frågor eller funderingar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s